Παύλος Μπαριτάκης: «Η Κρήτη πρέπει να «θωρακιστεί» απέναντι στις επιπτώσεις της λειψυδρίας»

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Ηράκλειο, με θέμα τη διαχείριση του νερού στην Κρήτη και την αντιμετώπιση των δυσμενών επιπτώσεων της λειψυδρίας και των ορατών συνεπειών της κλιματικής αλλαγής, μετείχε ο εκλεγμένος Δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης.

Στη διάρκεια της συνάντησης εργασίας που κινήθηκε στους άξονες: «Διαχείριση νερού στην Κρήτη, εγγειοβελτιωτικά έργα και αντιπλημμυρική προστασία», τέθηκαν επί τάπητος όλα τα μείζονα ζητήματα, για τα οποία πρέπει να βρεθούν λύσεις και να εφαρμοστεί ένας κεντρικός σχεδιασμός που να περιλαμβάνει την ενιαία διαχείριση του υδάτινου δυναμικού, με στόχο να αντιμετωπιστεί η λειψυδρία στο νησί, καθώς ήδη είναι ορατές οι «πληγές» που αφήνει η ανομβρία στην Αγροτική Οικονομία, τις γεωργικές πρακτικές, αλλά και γενικά την καθημερινότητα των πολιτών.

Με δεδομένα τα παραπάνω η σημερινή ανακοίνωση για τη λήψη της πρωτοβουλίας με σκοπό τη δημιουργία ενός master plan για την ενιαία διαχείριση των νερών στην Κρήτη, αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη για το νησί.

«Η προετοιμασία, ο συντονισμός όλων των εμπλεκόμενων φορέων και η συλλογική αντιμετώπιση του προβλήματος  με  του νερού, με  συγκεκριμένη  χρηματοδότηση σε  έργα  και παρεμβάσεις είναι κάτι επιβεβλημένο. Αποτελεί μια από τις μεγάλες προκλήσεις η χάραξη ενός στρατηγικού σχεδιασμού, ώστε αφενός να απεικονιστούν οι ανάγκες σε ύδρευση και άρδευση, αφετέρου να διαπιστωθεί η κατάσταση των υποδομών και η πορεία των μελετών έργων, καθώς και η εύρεση τρόπων και μέσων για την ορθή διαχείριση των υδατικών πόρων της Κρήτης. Στόχος όλων είναι να δοθούν  άμεσες και  ουσιαστικές λύσεις σε όλα τα επίπεδα για να «θωρακιστεί» το νησί, απέναντι στις επιπτώσεις της λειψυδρίας», δήλωσε ο κ. Μπαριτάκης, με αφορμή τη σύσκεψη.

Σημειώνεται ότι η συνάντηση διοργανώθηκε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και την Περιφέρεια Κρήτης και πραγματοποιήθηκε παρουσία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη και του Περιφερειάρχη Κρήτης Στ. Αρναουτάκη.

Χωρίς Κατηγορία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ