Τίμησαν τους μικρούς μαχητές της ζωής σε Βενιζέλειο και ΠΑΓΝΗ (φωτογραφίες)

Οι άνθρωποι που δίνουν καθημερινές μάχες γιόρτασαν την Παγκόσμια Μέρα Προωρότητας

Δυο ιατρικές μονάδες  της που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, δίνοντας καθημερινές μάχες στο πλευρό των μικρών μαχητών της ζωής, τίμησαν τη χθεσινή μέρα, την Παγκόσμια Μέρα Προωρότητας.

 

Στο Βενιζέλειο

Ιατρικό και Νοσηλευτικό προσωπικό της  Μονάδας  Εντατικής  Νοσηλείας  Νεογνών του Βενιζελείου , της πρώτης ΜΕΝ της Κρήτης, οργάνωσε μια μικρή γιορτή αναφέροντας σε ανακοίνωση της:
"  Η 17η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί από έγκριτους φορείς και οργανώσεις γονέων ,ως Παγκόσμια ημέρα Προωρότητας. Κάθε χρόνο γεννιούνται παγκοσμίως 15.000.000 πρόωρα νεογνά. Η προωρότητα και η νοσηρότητα που αυτή συνεπάγεται ,είναι η κύρια αιτία παιδικής θνησιμότητας και σημαντικός παράγων απώτερης νοσηρότητας και νευροαναπτυξιακών διαταραχών. Η ΜΕΝ Νεογνών του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου , παρά τις αντιξοότητες , συμμετέχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Προωρότητας οργανώνοντας μια μικρή γιορτή στο χώρο της και τον φωτισμό σε μωβ χρώμα ιστορικών κτηρίων της πόλης μας .(Ενετικό Φρούριο Κούλε , Ενετική Λότζια ). Η ΜΕΝΝ του Νοσοκομείου μας είναι η πρώτη ΜΕΝ της Κρήτης , που ιδρύθηκε το 1987, έχει νοσηλεύσει χιλιάδες πρόωρα και έχει προσφέρει τις υπηρεσίες της στη κοινωνία της  Κρήτης και των νήσων  του Νοτίου Αιγαίου. Σκοπός του εορτασμού μας είναι να τιμήσουμε τα πρόωρα νεογνά και τις οικογένειες τους και να αυξήσουμε την κοινωνική ευαισθητοποίηση στο θέμα της Προωρότητας .
Ευχόμαστε να υπάρξει στο μέλλον μείωση πρόωρων γεννήσεων και παροχή της πολύ εξειδικευμένης νεογνολογικής φροντίδας σε όλα τα μέρη του πλανήτη χωρίς διάκριση .
Ευχαριστούμε την Εφορία Αρχαιοτήτων  Ηρακλείου ,την Διοίκηση του ΟΛΗ και το Δήμο Ηρακλείου για την βοήθεια τους στον φωτισμό των ιστορικών κτηρίων".

Στο ΠΑΓΝΗ

Μια μικρή γιορτή έγινε  και στο  ΠΑΓΝΗ με τη Διευθύντρια Νεογνολογικης ‬Κλινικής‭ ‬στη‭ ‬Μονάδα‭ ‬Εντατικής‭ Νοσηλείας Νεογνών του ΠΑ.Γ.Ν. Ηρακλείου κα Ελευθερία Χατζηδάκη  να αναφέρει:

"Η Νεογνολογική Κλινική και Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Προωρότητας που έχει καθιερωθεί η 17η Νοεμβρίου συμμετείχε με μια μικρή γιορτή με την παρουσία του Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Γεώργιος Χαλκιαδακης του Αν. Διοικητή του Νοσοκομείου κ. Stelios Kteniadakis, της Διευθύντριας της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας κ. Πρινάρη καθώς και του Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού της Κλινικής και άλλων τμημάτων του Νοσοκομείου. Με την ευκαιρία αυτή ευχαρίστησε την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, η οποία εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρό της κ Nikos Kalomoiris, τον Αντιπρόεδρο κ Ανθουλάκη Κωσταντίνο και το μέλος κ Πικράκη Γεώργιο, για τη δωρεά μιας τροχήλατης συσκευής φωτισμού μικροεπεμβάσεων και ενός εκτυπωτή.
Χρόνια πολλά στα προωράκια μας, στους μικρούς μαχητές της ζωής, και στις οικογένειές τους".

Υγεία - ΡΟΗ