Αύριο η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Ίδης από το ΚΕΘΕΑ Αριάδνη στις 18:30

Petite Perle 300×250

Με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου Οικογένειας ΚΕΘΕΑ Αριάδνη, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19/11/2023, καθώς και με απόφαση της συνέλευσης του Παραρτήματος Συλλόγου Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ Αριάδνη, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 20/11/2023, προγραμματίζεται συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 22/11/2023 στην πλατεία Ίδης, στο Ηράκλειο (κοντά στα Λιοντάρια) στις 18:30.

Στην σχετική ανακοίνωση, που υπογράφεται από τον Σύλλογο Οικογένειας ΚΕΘΕΑ Αριάδνη και το Παράρτημα Συλλόγου Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ Αριάδνη αναφέρεται:

"Διαδηλώνουμε ενάντια στο νέο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας για την Ψυχιατρική Μεταρρύθμιση και ιδιαίτερα στην ίδρυση του Ε.Ο.Π.Α.Ε. (Εθνικού Οργανισμού Πρόληψης και Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων).
Με αυτό το σχέδιο νόμου, πλήττεται ολόκληρο το πεδίο της απεξάρτησης στη χώρα μας. Η διοικητική και λογιστική συνένωση όλων των εγκεκριμένων οργανισμών και δημόσιων προγραμμάτων σε έναν οργανισμό, μόνο δυσλειτουργίες και χρόνια προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει. Όλοι οι οργανισμοί και όλα τα δημόσια προγράμματα που ασχολούνται με την απεξάρτηση, κινδυνεύουν μετά από δεκαετίες κοινωνικής προσφοράς, με αφανισμό της ταυτότητας, της ιστορίας τους και των θεραπευτικών μεθόδων τους! Την ίδια ώρα που τα
ναρκωτικά και οι εξαρτήσεις γενικότερα διεισδύουν όλο και περισσότερο στην κοινωνία, σε ολοένα και μικρότερες ηλικίες, μέσα στα σχολεία!
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗΣ
ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΔΙΑΛΥΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

Την ίδια μέρα, Τετάρτη 22/11 και ώρα 11:30 το Παράρτημα του Συλλόγου Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ Αριάδνη, θα προχωρήσει σε στάση εργασίας και κινητοποίηση στην 7η ΥΠΕ".

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ