Επικράτηση της ομάδας Γαβαλά στην ΕΑΣΗ – Οι ψήφοι όλων των υποψηφίων

Η ομάδα του απερχόμενου προέδρου Σταύρου Γαβαλά επικράτησε στις εκλογές της Ένωσης Ηρακλείου στις εκλογές της αγροτικής εταιρικής σύμπραξης που πραγματοποιήθηκαν σήμερα.

Της Χρυσούλας Καλλιγγιανάκη

Η ψηφοφορία εξελίχθηκε σε μια πραγματική μονομαχία μεταξύ των επικεφαλής των δύο ομάδων Σταυρού Γαβαλά και Αντρέα Στρατάκη. Όπως προβλέπεται οι 10 υποψήφιοι κατήλθαν με ενιαίο ψηφοδέλτιο αλλά τα δύο συμπαγή μέτωπα είχαν διαμορφωθεί εδώ και καιρό.

Πρώτος σε ψήφους αναδείχθηκε ο Σταύρος Γαβαλάς με 85 ψήφους, ο οποίος θα  αναλάβει να συγκαλέσει για συγκρότηση σε σώμα την νέα διοίκηση.
Από τους 10 υποψηφίους στην 9μελη διοίκηση της ΕΑΣΗ δεν εξελέγη ο Γιάννης Φουντουλάκης από την ομάδα του Αντρέα Στρατάκη.
Μεγάλος χαμένος των εκλογών είναι ο πρώην πρόεδρος Αντρέας Στρατάκης με 55 ψήφους, ο οποίος σημειώνεται είχε έρθει πρώτος στις εκλογές του 2019 με 72 ψήφους.
Συγκεκριμένα έλαβαν
Βρέντζος Αναστάσιος 77
Γαβαλάς Σταύρος. 85
Καμπιτάκης Μιχαήλ 57
Μπορμπουδάκης Νικόλαος 69
Περογιαννάκης Γεώργιος 60
Στρατάκης Αντρέας 55
Ταμιωλαάκης Γεώργιος 73
Φουντουλάκης Ιωάννης 46
Χατζάσκος Ιωάννης 51
Χιλετζάκης Μύρωνας 81
Την ομάδα του Σταύρου Γαβαλά (Βοριά) συγκροτούν ο απερχόμενος αντιπρόεδρος Μύρων Χιλετζάκης (Αρχάνες) και οι Γιώργος Ταμιωλάκης (Ζωφοροι), Νίκος Μπορμουδάκης (Ασκούς) και Τάσος Βρέντζος (Αυγενική).

Την ομάδα του πρώην προέδρου της ΕΑΣΗ Ανδρέα Στρατάκη (Ρογδια) απαρτίζουν ο ίδιος και ο Μιχάλης Καμπιτάκης (Ασίτες), που μετέχουν στην απερχόμενη διοίκηση της οργάνωσης καθώς και οι Γιάννης Χατζάσκος (Χάρακα), Γιώργος Περογιαννάκης (Έμπαρο) και Γιάννης Φουντουλάκης (Σταυράκια).

Στην εκλογική διαδικασία ψήφισαν συνολικά με παρουσίες μετόχων 138, 2 περισσότερες από τις εκλογές του 2019, από 69 συνολικά συνεταιρισμούς.
Βρέθηκε ένα ψηφοδέλτιο χωρίς σταυροδοσια και δύο άκυρα. Έγκυρα 135.

Αγροτικά - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ