Νέα απάτη με πατέρα και γιο που πωλούσαν ηλιέλαιο ως παρθένο ελαιόλαδο

Petite Perle 300×250

Δεκάδες άτομα εξαπάτησαν πατέρας και γιος στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι πουλούσαν νοθευμένο λάδι, καθώς εισήγαγαν ηλιέλαιο από τη Βουλγαρία και με την ανάμειξη χρωστικών ουσιών το πωλούσαν ως… παρθένο ελαιόλαδο!

Πώς λειτουργούσαν πατέρας και γιος

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των Ν. 4235/2014 «Ποινικές κυρώσεις επί μη συμμόρφωσης στους τομείς των τροφίμων, των ζωοτροφών, της υγείας και προστασίας ζώων και της διαχείρισης ΖΥΠ και ΠΠ» και Ν. 4177/2013 «Ρυθμίσεις για την αγορά προϊόντων και την παροχή υπηρεσιών».

Όπως αποδείχθηκε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο συλληφθέντες είχαν φτιάξει ένα εργαστήριο για την παράνομη παρασκευή και συσκευασία ελαιολάδου. Αυτό που έκαναν ήταν να αναμειγνύουν με χρωστικές ουσίες ηλιέλαιο από τη Βουλγαρία, να το συσκευάζουν και να το πωλούν στην αγορά με διάφορες ετικέτες περιοχών της Ελλάδος, ως εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε χθες σε αποθήκη εταιρείας που δραστηριοποιείται στο χονδρικό εμπόριο ειδών διατροφής και βρίσκεται σε περιοχή του Δήμου Δέλτα, με τη συνδρομή ειδικού κλιμακίου του Ε.Φ.Ε.Τ./ Περιφερειακής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας / Τμήμα Ελέγχου για την Προστασία των Καταναλωτών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • 6.644 λίτρα νοθευμένο ελαιόλαδο, το οποίο ήταν σε δοχεία των 5 και 3 λίτρων με ετικέτες «εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο» διαφόρων εταιρειών,
  • 6500 λίτρα ηλιέλαιο εντός επτά (7) πλαστικών δεξαμενών,
  • Πληθώρα ετικετών που ανέγραφαν «Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο»,
  • Μία (1) πλήρης και λειτουργική εγκατάσταση πλήρωσης και τυποποίησης ελαίων αποτελούμενη από σωληνώσεις και δεξαμενές περιέχουσες υγρό αγνώστου χημικής σύστασης και αμφιβόλου ποιότητας,
  • 9.035 κενές μεταλλικές συσκευασίες αποθήκευσης ελαίου (δοχεία),
  • 358 κενές πλαστικές συσκευασίες και αποθήκευσης ελαίου (δοχεία),
  • 5 τιμολόγια παρελθόντων ετών και
  • 1 Ι.Χ. Φορτηγό.

πηγή: www.neakriti.gr

 

Ελλάδα - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ