Ο Τυλισανός … τεχνίτης του μπακαλιάρου

Όπως κάθε χρόνο, παραμονή της εορτής του Αγίου Νικολάου, ο Γιώργος Μαματζάκης, από την ταβέρνα Μούσσες στην Αμμουδάρα βρέθηκε στο πόστο του.

Μέρες πριν είχε φροντίσει να ξαλμυρίσει τον μπακαλιάρο. Από νωρίς το πρωί, παραμονή της εορτής του Αγίου Νικολάου, τα τηγάνια πήραν… φωτιά.

Ο μπακαλιάρος τηγανίστηκε με ιδιαίτερη μαεστρία και προσφέρθηκε στους πιστούς μετά το τέλος του Πανηγυρικού Εσπερινού στην Τύλισο. Έτσι και φέτος τηρήθηκε το έθιμο χρόνων που θέλει η Τύλισος να γιορτάζει με μπακαλιάρο την παραμονή του Αγίου Νικολάου, Προστάτη και Πολιούχου του χωριού.

Είδα - Άκουσα - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ