Ταξιδεύουν από Βέροια προς Βόρεια Μακεδονία για φθηνότερα ψώνια

Petite Perle 300×250

Στα «ύψη» βρίσκονται οι τιμές των βασικών προϊόντων στα σούπερ μάρκετ, ελέω ακρίβειας, γεγονός που έχει αναγκάσει αρκετούς κατοίκους στη παραμεθόριο να ταξιδέψουν στη Βόρεια Μακεδονία, για να τα προμηθευτούν.

Αρκετοί ταξιδεύουν από τη Βέροια προς τη Γευγελή και τη Βόρεια Μακεδονία, και διαπιστώνουν από κοντά τη διαφορά στις τιμές. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν είδη υγιεινής, όπως τα αποσμητικά.

Βόρεια Μακεδονία: Οι διαφορές στις τιμές

Πιο συγκεκριμένα, το ανδρικό αποσμητικό 500 ml πωλείται στη Βόρεια Μακεδονία στα 2 ευρώ και 60 λεπτά, ενώ στην Ελλάδα το βρίσκει κανείς στα 5 ευρώ και 18 λεπτά.

Αντίστοιχα, το καθαριστικό για τα τζάμια 750 ml εντοπίζεται στα σούπερ μάρκετ της γειτονικής χώρας στο 1 ευρώ και 88 λεπτά, σε σχέση με την Ελλάδα που είναι στα 3 ευρώ και 48 λεπτά, δηλαδή αύξηση κατά 85%.

Σε ό,τι αφορά τα γλυκά και την πραλίνα φουντουκιού συγκεκριμένα, στη Βόρεια Μακεδονία κυμαίνεται στα 3 ευρώ και 40 λεπτά, ενώ στη χώρα μας στα 4 ευρώ και 62 λεπτά, αυξημένη κατά 35%.

Το ρόφημα κακάο 400 γραμμαρίων το βρίσκει κανείς στη γειτονική χώρα στα 2 ευρώ και 25 λεπτά, σε αντίθεση με την Ελλάδα που η τιμή του φτάνει τα 3 ευρώ και 82 λεπτά.

Άξιο αναφοράς είναι ότι η Βόρεια Μακεδονία είναι μία χώρα 1.830.000 κατοίκων, το νόμισμά της είναι το δηνάριο, ενώ ο κατώτατος μισθός αντίστοιχει στα 330 ευρώ.

πηγή: www.reader.gr

 

Ελλάδα - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ