Στους δρόμους σήμερα οι Αστυνομικοί της Κρήτης – Διαμαρτυρίες για τον τραυματισμό του 31χρονου συναδέλφου τους

Petite Perle 300×250

Στους δρόμους κατεβαίνουν σήμερα οι αστυνομικοί σε όλη την Κρήτη στα πλαίσια πανελλαδικής κινητοποίησης για τα πρόσφατα επεισόδια στου Ρέντη που οδήγησαν το συνάδελφο τους να δίνει μάχη για τη ζωή του.

Στο Ηράκλειο η διαμαρτυρία θα γίνει στις 10:30 το πρωί στο  προαύλιο του Αστυνομικού Μεγάρου Ηρακλείου . Σε ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου αναφέρεται:

«Η Ένωση μας ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.) για παράσταση διαμαρτυρίας σε κάθε Διεύθυνση Αστυνομίας ανά την επικράτεια με αφορμή την άνανδρη επίθεση στο Ρέντη Αττικής εναντίον διμοιριών της Υ.Α.Τ. που λάμβαναν μετρά τάξης σε αθλητική συνάντηση και είχε ως αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό ενός συναδέλφου μας ηλικίας μόλις 31 ετών, ο οποίος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, καλεί όλους τους συναδέλφους την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου και ώρα 13.30 έξωθεν του Αστυνομικού Μεγάρου Ηρακλείου για να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Καλούμε και τα Σωματεία Ειδικών Φρουρών Κρήτης και την Παγκρήτια Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας Περιφέρειας Κρήτης.

Επιθέσεις τέτοιου είδους έχουν ως στόχο το θεσμό της δημοκρατίας, της ευνομούμενης πολιτείας μέσα στην οποία θέλουμε να διαβιούμε αλλά και της εύρυθμης λειτουργίας της κοινωνίας μας. Μιας κοινωνίας που δυστυχώς μέρα με τη μέρα βαλτώνει όλο και περισσότερο. Εμείς σαν θεσμός όσο περνάει από το χέρι μας δε θα επιτρέψουμε και δε θα συμμετέχουμε σε τέτοιου είδους παιχνίδια.

Το οφείλουμε στο Γιώργο, σε κάθε αδικοχαμένο συνάδελφο αλλά και σε όλους τους συναδέλφους που ρίχνονται καθημερινά στη μάχη του πεζοδρομίου για να προστατεύσουν τον κάθε έναν από εμάς-εσάς και το έννομο αγαθό της ασφάλειας μας, χωρίς καμία αναγνώριση και ανταπόκριση από την πολιτεία.

Στα Χανιά η διαμαρτυρία θα γίνει  στις 2 το μεσημέρι στην είσοδο του Αστυνομικού Μεγάρου. Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων αναφέρει:

«Ένα μήνυμα που σκοπό έχει να αφυπνίσει μια κοινωνία που η κατηφόρα της οποίας δεν έχει τέλος και τις συνέπειες αυτής αντιμετωπίζει ένας ακόμη αστυνομικός…ένας 31χρονος αστυνομικός που χαροπαλεύει για τη ζωή του…γιατί απλά έκανε τη δουλειά του… Ο Γιώργος έκανε τη δουλειά του…ο Στάθης Λαζαρίδης έκανε τη δουλειά του…ο Μιχάλης Σπανουδάκης έκανε τη δουλειά του… εκατοντάδες άλλοι συνάδελφοί μας έκαναν τη δουλειά τους αλλά σήμερα δεν είναι μαζί μας ενώ θα έπρεπε…», αναφέρει μεταξύ άλλων η Ένωση σε σχετική ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα θα γίνει διαμαρτυρία στο Ρέθυμνο έξω από τη  Διεύθυνση Αστυνομίας με την ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων να αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Το ποτήρι ξεχείλισε ! Στην θέση του Γιώργου θα μπορούσε να ήταν ο καθένας μας ! Ο Γιώργος δεν είναι μόνος του ! Καμία ανοχή σε τέτοιες συμπεριφορές και φαινόμενα ! Το επάγγελμα μας είναι επικίνδυνο (;), λήψη μέτρων και αποφάσεων χθες!»

Στο Λασίθι η παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί έξω από τη Διεύθυνση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου με την Ένωση να αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της ότι «συμμετέχουμε δυναμικά ως το οφείλουμε στον συνάδελφό μας».

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ