Πυροβολισμοί σε πανεπιστήμιο στο κέντρο της Πράγας – Αναφορές για νεκρούς και τραυματίες

Petite Perle 300×250

Στο τμήμα Φιλοσοφικής οι πυροβολισμοί – Φοιτητές σκαρφάλωσαν σε πεζούλια στην κορυφή του κτιρίου για να καλυφθούν – Εξουδετερώθηκε ο δράστης

Πανικός προκλήθηκε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης στο κέντρο της Πράγας, λόγω πυροβολισμών στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Καρόλου.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές, υπάρχουν νεκροί και τραυματίες, ενώ η Αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή γύρω από το εκπαιδευτικό ίδρυμα. Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, ο δράστης εξουδετερώθηκε.  «Θα ήθελα να καλέσω τους πολίτες που κυκλοφορούν στο κέντρο της Πράγας να σεβαστούν τις οδηγίες της αστυνομίας και να μην πάνε στο σημείο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, ο δράστης πρέπει να είναι νεκρός», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Βιτ Ρακουσάν«Δεν έχει επιβεβαιωθεί δεύτερος δράστης» πρόσθεσε.

Στην ακόλουθη φωτογραφία διακρίνεται ο δράστης πριν την εξουδετέρωσή του

drastis_prague
«Με βάση τις πρώτες πληροφορίες μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι υπάρχουν νεκροί και τραυματίες στον τόπο του συμβάντος», ανέφερε η αστυνομία της Πράγας στο Twitter.

Δείτε σε μια συγκλονιστική φωτογραφία φοιτητές του ιδρύματος να προσπαθούν να καλυφθούν από τον δράστη, ισορροπώντας πάνω σε ένα πεζούλι στην κορυφή του κτιρίου

foitites_tsexia

Δείτε φωτογραφία από την επέμβαση της Αστυνομίας στο σημείο

astynomia_prague

Ο πρωθυπουργός της Τσεχίας, Πετρ Φιάλα ακύρωσε το πρόγραμμά του λόγω των πυροβολισμών στη φιλοσοφική σχολή και μεταβαίνει στην Πράγα, προτρέποντας τους πολίτες να σεβαστούν τις συστάσεις των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

«Ως αποτέλεσμα των πυροβολισμών, αποστείλαμε αρκετά συνεργεία διάσωσης στον τόπο του εγκλήματος. Πρόκειται για μεγάλο αριθμό τραυματιών», δήλωσε εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Διάσωσης της Πράγας. «Ο ακριβής αριθμός δεν είναι ακόμη γνωστός» πρόσθεσε.

Παρόμοιο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έλαβαν και οι εργαζόμενοι Σχολής Τεχνών, η οποία βρίσκεται επίσης στην ίδια οδό με το Πανεπιστήμιο Καρόλου. «Μείνετε στη θέση σας, μην πάτε πουθενά. Εάν βρίσκεστε σε γραφεία, κλειδώστε τα και τοποθετήστε έπιπλα μπροστά από τις πόρτες. Κλείστε τα φώτα, ο δράστης βρίσκεται πιθανόν στον τέταρτο όροφο του κτιρίου στην πλατεία Jan Palach», ανέφερε το ηλεκτρονικό μήνυμα.

Το Πανεπιστήμιο του Καρόλου (Charles University) στην Πράγα ή γνωστό ιστορικά ως Πανεπιστήμιο της Πράγας είναι το παλαιότερο και μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της Τσεχικής Δημοκρατίας. Αποτελεί, επίσης, ένα από τα παλαιότερα πανεπιστήμια στην Ευρώπη που λειτουργούν αδιάκοπα από την ημέρα που ιδρύθηκαν. Σήμερα, το πανεπιστήμιο αποτελείται από 17 σχολές που βρίσκονται στην Πράγα (οι 14), το Χράντεκ Κραλόβε και το Πλζεν. 

Κόσμος - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ