Καλύβια: Πώς ο 16χρονος σκότωσε τον πατέρα του – Του είχε στήσει καρτέρι

Petite Perle 300×250

Ανατριχιαστικές οι λεπτομέρειες της στυγερής δολοφονίας στα Καλύβια, στην οδό Γαλήνης, όπου ο 16χρονος μαθητής έγραψε με το αίμα του πατέρα του το φινάλε ενός νοσηρού οικογενειακού δεσμού.

Σύμφωνα με το newsit.gr, ο ανήλικος, που κατηγορείται για παράβαση του άρθρου 299 παρ. 1 του Π.Κ. «Ανθρωποκτονία με δόλο» σε συνδυασμό με Ν. 2168/1993 «Περί Όπλων», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, παραδέχτηκε στους αστυνομικούς την πράξη του, λέγοντας πως πλέον δεν άντεχε να κακοποιείται από τον πατέρα του και αποφάσισε να τον σκοτώσει. Μάλιστα, μετά την πράξη του τηλεφώνησε στην μητέρα του και την ενημέρωσε για το φρικτό έγκλημα που είχε διαπράξει κι εκείνη με τη σειρά της την Αστυνομία.

Όπως αναφέρεται στο ενημερωτικό, η αποτρόπαια πράξη του 16χρονου πατροκτόνου τελέστηκε «βραδινές ώρες της 22/12/2023, σε βάρος του 71χρονου πατέρα του, Ιωάννη.

Ειδικότερα, περί ώρα 21:00 της 22/12/2023, ο κατηγορούμενος επέστρεψε στην κατοικία του επί της οδού Γαλήνης στα Καλύβια Θορικού Αττικής, όπου διέμενε με το θύμα – πατέρα του, αφού προηγουμένως είχε μεταβεί στο κέντρο της Αθήνας με τον αδερφό του, τη μητέρα του και τον σύντροφό της».

Αφού διασκέδασε, στη συνέχεια επέστρεψε στο σπίτι της οδού Γαλήνης, για να κάνει πράξη το σχέδιο που είχε καταστρώσει στο μυαλό του. «Περί τη  21:20 ώρα της ίδιας ημέρας, κατά την επιστροφή του θανόντος στην κατοικία τους, ο κατηγορούμενος ανέμενε την είσοδό του από την κεντρική θύρα του πρώτου ορόφου, έχοντας στην κατοχή του δύο νύσσοντα και τέμνοντα όργανα, ήτοι μαχαίρια και τη στιγμή της εισόδου του, του επιτέθηκε με αυτά, πλήττοντάς τον με πολλαπλά χτυπήματα στην κοιλιακή χώρα, στο θώρακα, στο λαιμό και στο πρόσωπο, προκαλώντας τον θανάσιμο τραυματισμό του».

Όπως φαίνεται από το διαβιβαστικό, ο ηλικιωμένος κάποια στιγμή κατάφερε να ξεφύγει από τα χέρια του παιδιού του και βουτηγμένο στο αίμα, άρχισε να κατεβαίνει, τρέχοντας στις σκάλες για να σωθεί.

Όμως δεν τα κατάφερε. «Ο παθών επιχείρησε να διαφύγει, κατερχόμενος την κλίμακα της κατοικίας, έως ότου κατέληξε στον αύλειο χώρο του ισογείου, όπου εντοπίστηκε η σωρός του».

Αμέσως μετά την αξιόποινη πράξη του, ο κατηγορούμενος, όπως αναφέρεται, επικοινώνησε τηλεφωνικά με φιλικό του πρόσωπο, καθώς και με τη μητέρα του και τον αδερφό του, ενημερώνοντάς τους για την πράξη, στην οποία προέβη.

Οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης Αττικής τον οδήγησαν στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής, όπου και συνελήφθη.

Εξεταζόμενος στην έδρα της Υ.Α.ΝΑ.Α. ο κατηγορούμενος ομολόγησε την πράξη του, αναφέροντας ως κίνητρο, τις χρόνιες κακοποιητικές συμπεριφορές του θανόντος, προς αυτόν, τη μητέρα του και τον αδερφό του.

Ο δράστης πρωινές ώρες της 23/12/2023 οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημ/κών Αθηνών.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ