Πειράματα θερμότητας για τους μαθητές του 1ου Δημοτικού Κρουσώνα

Petite Perle 300×250

Πειράματα για τη θερμότητα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αλλά και να συμμετάσχουν σε αυτά οι μαθητές της Ε και ΣΤ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρουσώνα.

Όπως αναφέρεται στο σχετικό ενημερωτικό του σχολείου:

"Στο πλαίσιο των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων και του μαθήματος της Φυσικής, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του σχολείου μας, παρακολούθησαν και συμμετείχαν στην παρουσίαση της δράσης με τίτλο «ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ-ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΥΛΗΣ», βασισμένη σε προσομοίωση του PHET COLORADO, που πραγματοποιήθηκε στο εργαστήριο του 5ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου, από την κ. Ματαλλιώτακη Ειρήνη δασκάλα-Φυσικός. Η Δράση είχε στόχο την κατανόηση των βασικών εννοιών της Ενότητας «ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ» και για το σκοπό αυτό πραγματοποιήθηκαν πειράματα τόσο πραγματικά όσο και εικονικά από τους μαθητές και τις μαθήτριες . Επίσης, βασικός στόχος ήταν και η κατανόηση του φαινομένου του θερμοκηπίου, που σχετίζεται με την κλιματική αλλαγή.
Ευχαριστούμε την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου, για την συνεργασία και την κ. Ματαλλιωτάκη Ειρήνη για την υπέροχη παρουσίαση και περιμένουμε με ανυπομονησία την νέα συνάντηση-δράση που θα πραγματοποιηθεί στο εργαστήριο πληροφορικής του σχολείου μας με θέμα "ΧΡΩΜΑ-ΕΓΧΡΩΜΗ ΟΡΑΣΗ"

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ