Κρίσεις ΕΛ.ΑΣ 2024: Ξηλώνεται όλη η ηγεσία της αστυνομίας – Ποιος ο νέος αρχηγός

Petite Perle 300×250

Σαρωτικές αλλαγές στην ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς σήμερα θα λάβουν χώρα οι ετήσιες τακτικές κρίσεις των αξιωματικών, οι οποίες θα είναι «βαθιές».

Οι «καρατομήσεις» στην ΕΛ.ΑΣ. έρχονται στον απόηχο της δολοφονίας του 44χρονου έξω από βενζινάδικο στον Νέο Κόσμο

Αρμόδιες πηγές αναφέρουν πως οι κρίσεις επισπεύσθηκαν μετά τη μαφιόζικη εκτέλεση. Και αυτό διότι το περιστατικό έκανε ακόμα πιο σαφές το πρόβλημα στην αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Σημειώνεται ότι ούτως ή άλλως είχαν αποφασιστεί «βαθιές» αλλαγές, ωστόσο, επισπεύσθηκαν λόγω των εξελίξεων.

Δημήτρης Μάλλιος ο αρχηγός, Πασχάλης Συριτούδης ο υπαρχηγός – Όλα τα ονόματα

Ο υποστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος αναμένεται να λάβει τη θέση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με πληροφορίες του iEidiseis. Πρόκειται για έναν έμπειρο αξιωματικό, ήπιων τόνων, ο οποίος χαίρει της εμπιστοσύνης του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Επί σειρά ετών χειρίστηκε και διακρίθηκε στο Σώμα σε θέματα που αφορούν στο μεταναστευτικό.

Yπαρχηγός του Σώματος θα γίνει ο υποστράτηγος Πασχάλης Συριτούδης και Προϊστάμενος Επιτελείου ο υποστράτηγος Αστέριος Μαντζιώκας.

Παράλληλα, το χρίσμα θα λάβουν αντίστοιχα και οι υποστράτηγοι Χρήστος Μπουλούμπασης και Γιώργος Μιχαλόπουλος.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά από το 2004 ένας υποστράτηγος γίνεται απευθείας αρχηγός του Σώματος (ο «κανόνας» ήταν αρχηγός να γίνεται ένας εκ των αντιστρατήγων).

Η τελευταία φορά ήταν 20 χρόνια πριν, το 2004, όταν είχε τοποθετηθεί ύστερα από απόφαση του ΚΥ.ΣΕ.Α., αρχηγός ο Φώτης Νασιάκος, ο αξιωματικός που συνέδεσε το όνομά του με την εξάρθρωση της 17 Νοέμβρη. Τότε ο κ. Νασιάκος προήχθη σε αντιστράτηγο και απευθείας έλαβε τη θέση του αρχηγού, όπως δηλαδή θα γίνει τώρα με τον κ. Μάλλιο.

Μόνο που τώρα οι κρίσεις είναι ακόμα πιο «βαθιές», καθώς τότε υπήρχαν βάσει της τότε ιεραρχικής δομής τρεις αντιστράτηγοι (οι οποίοι είχαν «κοπεί») ενώ τώρα «κόβονται» πέντε αντιστράτηγοι.

ieidiseis.gr

Ελλάδα - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ