Τα έργα που ζητάει ο Μάραθος – Οι αποφάσεις της Τοπικής Κοινότητας

Petite Perle 300×250

Βροχή πέφτουν τα αιτήματα στους αντιδημάρχους για την ολοκλήρωση μικρών ή μεγάλων έργων που θα καλυτερεύσουν τις συνθήκες ζωής των κατοίκων της ενδοχώρας.
Η Τοπική Κοινότητα Μαράθου συνεδρίασε στις αρχές του Φεβρουαρίου και απέστειλε αναλυτικά υπόμνημα προς τις αρμόδιες διευθύνσεις, Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Πρασίνου, στη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας και στη Δ/νση Διοικητικού του Δήμου Μαλεβιζίου.
Τα ζητήματα που θέτουν και ζητούν να δρομολογηθούν ο πρόεδρος ο Λυσίμαχος Βλατάς και τα μέλη, Γαρυφαλιά Πρινάρη, Ανδρέας Μουλακάκης είναι τα εξής:

1.Το μουσείο βρίσκεται πάνω στην παλιά εθνική οδό Ηρακλείου Ρεθύμνου σε κεντρικό σημείο του χωριού. Παράπλευρα του κτηρίου βρίσκεται ο δρόμος του οικισμού που επιθυμούμε να πάρει το όνομα του καλλιτέχνη Κλινάκη Ιωάννη (Πετρογιάννης)επειδή δώρισε όλα τα πρωτότυπα έργα που εκτίθενται στο μουσείο
2.Κατάργηση παλιού κοιμητηρίου και αναστύλωση τοιχίου με ενέσεις το οποίο βρίσκεται περιμετρικά του κοιμητηρίου με σκοπό να δεντροφυτευθεί και να γίνει χώρος πρασίνου & αναψυχής ο οποίος θα εξυπηρετήσει την καλαισθησία του χωριού και θα ανεβάσει το βιοτικό επίπεδο των δημοτών. Το κοιμητήριο έχει εγκαταλειφθεί για πάνω από 33 χρόνια και μετά από έντονες βροχοπτώσεις έχει προκληθεί έντονη καθίζηση με κίνδυνο να προκληθεί καταστροφή σε σπίτια τα οποία βρίσκονται πλησίον του παλιού τοιχίου και της εκκλησίας.
3. Επέκταση νέου κοιμητηρίου διότι έχουμε ανάγκη από δημοτικούς τάφους και επέκταση στο σκέπαστρο ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει τους παρευρισκόμενους.
4. Υπογειοποίηση καλωδίων , ανάπλαση οικισμού ,κυβόλιθοι και φωτισμός ( έχει ξεκινήσει ήδη με τοπογραφικά κ μελέτη ο κύριος Ξυλούρης ) στο χωριό βρίσκονται πολλές οικίες σε όροφο κ έτσι είναι σε κοντινή απόσταση τα καλώδια από τις οικίες κ μπορεί να προκληθεί ατύχημα
5. Δημιουργία γηπέδου 5Χ5 σε κοινοτικό χώρο εντός του οικισμού Λόγο έλλειψης χώρου άθλησης για παιδιά κι εφήβους
6.Αντικατάσταση κουφωμάτων σε κοινοτικό κτήριο συντήρηση σε ρωγμές του γραφείου κοινότητας και αγροτικού ιατρείου (βάψιμο φωτισμός )και διαμόρφωση εξωτερικού χώρου του κοινοτικού καταστήματος.
7. Τοποθέτηση μπαρών ασφαλείας στο οδικό δίκτυο λόγο επικινδυνότητα του δρόμου με αποτέλεσμα να φεύγουν αυτοκίνητα έως και 200 μέτρα εκτός δρόμου (σε γκρεμό ) και από θαύμα δεν έχουμε θρηνήσει θύματα .
8.Ασφαλτόστρωση επαρχιακού δρόμου που συνδέει τις κοινότητες Φοδελε-Μάραθο. Είναι ένα έτοιμα πολλών χρόνων και είναι προγραμματισμένος δρόμος διαφυγής παλιάς εθνικής οδού σε περίπτωση έκτακτων καιρικών φαινομένων ή φωτιάς.
9. Αντικατάσταση του υπάρχοντος αρδευτικού δικτύου και κατασκευή δυο δεξαμενών στην περιοχή Πούπες και εντός του οικισμού.

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ