Στην Αθήνα την Τρίτη και η Κρήτη – Το αγροτικό μπλόκο των Πεζών και των Χανίων στο συλλαλητήριο

Ενώνουν τις δυνάμεις τους οι αγρότες της Κρήτης με την υπόλοιπη Ελλάδα

Petite Perle 300×250

Οι αγρότες από τα μπλόκα των Πεζών και των Χανίων στα Μεγάλα Χωράφια θα εκπροσωπήσουν τους αγρότες της Κρήτης στο συλλαλητήριο που οργανώνουν οι υπόλοιποι αγρότες στη Βόρεια Ελλάδα την ερχόμενη Τρίτη στην Αθήνα, ενώνοντας τις δυνάμεις τους.

Με ανακοίνωση τους οι Αγροτικοί Σύλλογοι Αστερουσίων και Ηρακλείου καθώς και η Επιτροπή Αγώνα Τυμπακίου που συμπορεύονται από την αρχή των κινητοποιήσεων στο μπλόκο των Πεζών δηλώνουν πως εντείνει την αγωνιστική πίεση σε απάντηση της κοροϊδίας της κυβέρνησης και στα ψίχουλα που δίνει, κάτω από τη μεγάλη αγωνιστική πίεση των μπλόκων.

Καλούν τους αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους, ψαράδες να ανταποκριθούν στο κάλεσμά που απευθύνουν και να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο της αγωνιζόμενης αγροτιάς από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, όπως αναφέρουν.
Δηλώνουν μάλιστα πως θα συνεχίσουν τον αγώνα τους, με διάφορες δράσεις, με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, διεκδικώντας λύση στα προβλήματά μας κόντρα στην κυβέρνηση και στην προσπάθειά της να διασπάσει τον αγώνα μας ψάχνοντας παντού καλοθελητές.

Επιπλέον καταγγέλλουν την επιχείρηση καταστολής και αυταρχισμού σε βάρος των συναδέλφων τους στα μπλόκα της Βόρειας Ελλάδας που κινητοποιούνται στα τελωνεία και δέχονται απειλές από εισαγγελείς.

Αντίστοιχα και οι αγρότες των Χανίων δηλώνουν έτοιμοι να δώσουν δυναμικό «παρών» στην πανελλαδική κινητοποίηση. Ήδη συντονίζουν την δράση τους για μια μαζική αναχώρηση αγροτών με το πλοίο της γραμμής από τη Σούδα για τον Πειραιά το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας, ενώ ακόμη δεν έχει διασαφηνιστεί αν η απόβαση θα γίνει με τρακτέρ.
Το μπλόκο των Πεζών θα μεταβεί χωρίς αγροτικά αυτοκίνητα στην Αθήνα. (Για δηλώσεις συμμετοχής στο συλλαλητήριο, τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι :6986311639 και 6974143725).
Παράλληλα συνεχίζουν τις επόμενες μέρες τις περιοδείες τους στα χωριά του νομού οργανώνοντας τη συμμετοχή τους στο συλλαλητήριο.

Οι αγρότες της Κρήτης διεκδικούν :
1. Μείωση του κόστους παραγωγής, με μέτρα όπως αγροτικό αφορολόγητο πετρέλαιο, πλαφόν 7 λεπτά/Kwh στο αγροτοκτηνοτροφικό ρεύμα, επιδότηση μέσων, εφοδίων, ζωοτροφών και κατάργηση του ΦΠΑ.
2.Να μην εφαρμοστεί η νέα ΚΑΠ και να γίνει επαναδιαπραγμάτευση πάνω σ' αυτήν.
3.Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σε καλλιέργειες που έχουν απώλεια παραγωγής η οποία δεν καλύπτεται από τον ΕΛΓΑ, καθώς και σε προϊόντα φυτικής και ζωικής παραγωγής που πουλήθηκαν κάτω από το κόστος παραγωγής.
4. Αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ για όλες τις ζημιές και νόσους στο 100% της πραγματικής ζημιάς, και όχι της ασφαλιζόμενης αξίας.
5.Να παρθούν μέτρα και να γίνονται έλεγχοι από την κυβέρνηση για να σταματήσουν οι «ελληνοποιήσεις» προϊόντων φυτικής, ζωικής και μελισσοκομικής παραγωγής.
6.Τιμές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής.
7.Έργα υποδομής για την αντιπλημμυρική θωράκιση της χώρας

Αγροτικά - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ