Γιάννης Βρούτσης: "Η ρίψη κροτίδας τιμωρείται με εξάμηνη φυλάκιση"

Petite Perle 300×250

Ο αναπληρωτής υπουργός αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, αναφέρθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή για τα νέα μέτρα κατά της βίας που έχουν τεθεί ήδη σε ισχύ ενώ υπεραμύνθηκε της απόφασης της κυβέρνησης να κλείσει για δύο μήνες τα ποδοσφαιρικά γήπεδα.

Για την απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει τα ποδοσφαιρικά γήπεδα της χώρας για δύο μήνες αλλά και για το νέο αυστηρό πλαίσιο που ισχύει πλέον για όσους έχουν παραβατική συμπεριφορά εντός αθλητικών χώρων, αναφέρθηκε την Τρίτη (20/02) κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του στην δημόσια η τηλεόραση ο Γιάννης Βρούτσης.

"Αποτελεί τιμή για εμένα να βρίσκομαι στο τιμόνι του αθλητισμού, δεν είναι ευχάριστο να παίρνεις δύσκολες αποφάσεις. Στείλαμε ένα ισχυρό μήνυμα σε όλους ότι η Πολιτεία δεν παίζει. Καλύτερα να είσαι χρήσιμος και ωφέλιμος παρά ευχάριστος.

Ήταν αναγκαίο και επιβεβλημένο να κλείσουμε τα γήπεδα για δύο μήνες. Σεβόμαστε το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ, αλλά η Πολιτεία έχει την ευθύνη της ασφάλειας του πολίτη.

Αν επιβεβαιωθεί από τον εισαγγελέα ότι ο άνθρωπος που έχει συλληφθεί, πέταξε κροτίδα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και δικασθεί με τον νόμο περί αθλητικής βίας που ψηφίσθηκε το 2022, σημαίνει ότι θα πάει φυλακή για έξι μήνες (τουλάχιστον) έως πέντε χρόνια.

Πρέπει να το μάθουν όλοι. Η ποινή δεν εξαγοράζεται ούτε με κοινωνική εργασία, ούτε με καλή διαγωγή", τόνισε μεταξύ άλλων ο αναπληρωτής υπουργός αθλητισμού, και πρόσθεσε με νόημα:

"Πάμε να χτυπήσουμε στη ρίζα, στον πυρήνα το πρόβλημα εκεί που δημιουργείται, στα γήπεδα του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ, εκεί που ομαδοποιούνται αυτές οι οπαδικές παρέες και αποκτούν μέσα από την ανωνυμία χαρακτηριστικά αγέλης. Αυτό το νικάμε. Γιατί το νικάμε;

Γιατί από 12 Φεβρουαρίου που άνοιξαν τα γήπεδα δεν θα αφήνει η ΔΕΑΒ να πέφτει κάτω ούτε καρφίτσα. Την ώρα που θα πέφτει κροτίδα την επόμενη αγωνιστική θα κλείνει το γήπεδο. Εφαρμόστηκε ήδη με την ΑΕΚ στο μπάσκετ, όπου έπεσε στο παρκέ ένα μπουκάλι και τιμωρήθηκε αμέσως το γήπεδο".

 

πηγή: www.sport24.gr

 

Ελλάδα - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ