Πρωτομηνιά με ισχυρές βροχές και καταιγίδες- Έρχεται η κακοκαιρία Emil

Petite Perle 300×250

Με άγριες διαθέσεις μπήκε ο Μάρτιος, καθώς ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας Emil, με βροχές, ισχυρές καταιγίδες αλλά και χαλάζι που αναμένονται να πλήξουν μεγάλο μέρος της χώρας σήμερα και το Σάββατο.

Η πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού που φέρνει η κακοκαιρία Emil, θα συνεχιστεί έως το πρωί του Σαββάτου (2/3) με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών και πιθανώς από χαλαζοπτώσεις.

Αυτό αναφέρει η ΕΜΥ με επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε το πρωί της Πέμπτης.

Οι άνεμοι στα ανατολικά και νότια πελάγη θα είναι ενισχυμένοι και θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ.
Η εξέλιξη της κακοκαιρίας Emil

Σήμερα Παρασκευή (01-03-24)

α. Βροχές και καταιγίδες, πρόσκαιρα ισχυρές προβλέπονται έως και τις πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική Στερεά, τη δυτική και νότια Πελοπόννησο.
β. Από το μεσημέρι θα επηρεαστεί η κεντρική Μακεδονία, η Θεσσαλία, η ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), η ανατολική Πελοπόννησος, ενώ το απόγευμα οι Σποράδες, η Εύβοια και οι Κυκλάδες.
γ. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα συνεχιστούν στην κεντρική Μακεδονία και τις Κυκλάδες, ενώ βαθμιαία θα επηρεάσουν τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Το Σάββατο (02/03/24)

Τα έντονα φαινόμενα θα συνεχιστούν έως και το πρωί στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως τη Χαλκιδική), τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, με βαθμιαία εξασθένηση.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την εξέλιξη του καιρού στα τακτικά και έκτακτα δελτία καιρού, στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ (www.emy.gr).

Η επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου θα γίνεται καθημερινά ανά δωδεκάωρο.
Τσατραφύλλιας: Οι 8 περιοχές που κινδυνεύουν σήμερα με πλημμύρες

Ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, κατά την επέλαση της κακοκαιρίας «EMIL» εφιστά την προσοχή στους πολίτες για αιφνίδιες καταιγίδες με πιθανότητα για πλημμύρες από σήμερα, σε έντεκα περιοχές της Ελλάδας.

Οι 8 περιοχές που υπάρχει κίνδυνος για πλημμύρες από την κακοκαιρία «Emil» από σήμερα το μεσημέρι της Παρασκευής μέχρι το Σάββατο το πρωί είναι οι εξής:

Λάρισα
Πιερία
Ημαθία
Πέλλα
Θεσσαλονίκη
Χαλκιδική
Κορινθία
Κυκλάδες

Ελλάδα - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ