Άυριο ολοκληρώνονται οι εργασίες του 5ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης

Petite Perle 300×250

Με ιδιαίτερη επιτυχία και σημαντική συμμετοχή συνεχίστηκαν για δεύτερη ημέρα σήμερα οι εργασίες του 5ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης με τίτλο «Μορφές ανάπτυξης του Σχολείου για βιώσιμο μέλλον: Νέοι ορίζοντες στη σύγχρονη Εκπαίδευση και σχολική Ηγεσία», το οποίο πραγματοποιείται  υπό την Αιγίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. και διεξάγεται στο κτίριο του Πρότυπου Γυμνασίου και Πρότυπου ΓΕΛ Ηρακλείου.

 

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το πρωί την ομιλία του Dr. Dr.h.c. Thomas Bauer, Centre for Internationalization – International Office Erasmus+ Coordinator, Pädagogische Hochschule Wien, με θέμα ''Austria's Mobility and Internationalisation Strategy for Higher Education Institutions and presentation of a best practice example concerning the cooperation with the Regional Directorate Education of  Crete''. 

Στο στρογγυλό τραπέζι, που ακολούθησε, με Συντονιστή τον κ. Ι. Αναστασάκη,  Πολιτικό Μηχανικό ΕΜΠ, MSc, MBA και  Αντιπεριφερειάρχη στον τομέα Κλιματικής Αλλαγής και Βιώσιμης Κινητικότητας, διεξήχθη συζήτηση με θέμα ΄΄Climate change or already a crisis? // Κλιματική αλλαγή ή ήδη κρίση;''

 

Το απόγευμα οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν ομιλίες σχετικά με την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση και είχαν την τύχη να ακούσουν την κεντρική ομιλία του κ. Γ.Βούτσινου, Γενικού Γραμματέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. με θέμα ΄΄Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση: Θεσμικό πλαίσιο''.

Ακολούθησε στρογγυλό τραπέζι με συντονιστή τον κ. Μ. Καρτσωνάκη, Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης, και με θέμα ΄Ο ρόλος της ΕΕΚ στο σύγχρονο σχολείο – Μεταλυκειακό Έτος – Τάξη Μαθητείας ΕΠΑ.Λ.: συνδετικός κρίκος Εκπαίδευσης και Αγοράς Εργασίας''.

 

Παράλληλες συνεδρίες πραγματοποιήθηκαν τόσο το πρωί, όσο και το απόγευμα.

 

Το Συνέδριο συνεχίζει τις εργασίες του για τρίτη και τελευταία ημέρα αύριο.

 

Εκπαίδευση - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ