Κύπελλο ΕΠΣΗ: Στα προημιτελικά ο Αλμυρός εύκολα 2-0 τον Εργοτέλη

Petite Perle 300×250

Μία θέση στα προημιτελικά του κυπέλλου της ΕΠΣΗ εξασφάλισε ο Αλμυρός που επικράτησε με  2-0  στο Μαρτινέγκο της νεανικής ομάδας του Εργοτέλη.

Άλλωστε όπως έχει δηλώσει και ο Μανώλης Σουτζής μέσα στους στόχους της ομάδας του Γαζίου είναι και η κατάκτηση του κυπέλλου, μετά την εκπληκτική πορεία στο πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής.

Ο προπονητής του Αλμυρού  έκανε ένα ροτέισον ξεκινώντας στην εντεκάδα το Γκόγκο στο τέρμα, το Δημήτρη Τσαγκαράκη στόπερ, το Βουϊδάσκη στο κέντρο και τον Νικολακάκη στην επίθεση απέναντι στην νεανική ομάδα του Εργοτέλη.

Ο Αλμυρός είχε σοβαρό πρόβλημα στο ξεκίνημα του αγώνα στη δημιουργία αφού και οι τρεις μέσοι του ήταν αμυντικά χαφ και η  τελική πάσα δεν είναι στο ρεπερτόριο τους.

Σε γενικές γραμμές ο Αλμυρός είχε την κατοχή της μπάλας αλλά δεν δημιούργησε φάσεις αρκετές απείλησε μόνο με δύο στημένα. Ο Εργοτέλης προσπάθησε να σκοράρει μέσω αντεπιθέσεων αλλά δεν είχε κάποια αξιόλογη φάση.

Στο 16΄ ο Εργοτέλης έχασε φοβερή ευκαιρία όταν από εκτέλεση φάουλ του Τάγγινη ο Φαϊτάκης εξ επαφής με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Ο Αλμυρός απάντησε στο επόμενο λεπτό με την ατομική προσπάθεια και το σουτ του Νικολακάκη από ευνοϊκή  θέση που  μπλόκαρε ο Μιράσι.

Στο 20΄ κεφαλιά πάσα του Ρέγες ο Καστελλιανάκης απο θέση για γκολ σούταρε άψυχα στα χέρια του Μιράσι.

Στο 43΄ ο Αλμυρός απο το πουθενά άνοιξε το σκορ όταν από άσχημο διώξιμο του τερματοφύλακα ο Ρέγες με καταπληκτικό ψηλοκρεμαστό σουτ στην κενή εστία έκανε το 0-1.

Ο αγώνας είχε το ίδιο τέμπο και στην επανάληψη, ο Αλμυρός υπήρξε επικίνδυνος από στατικές φάσεις και κάποια μακρινά σουτ. Ο Εργοτέλης προσπάθησε με δημιουργικό ποδόσφαιρο και passing game να φτάσει στην αντίπαλη περιοχή, πράγμα το οποίο κατάφερε, χωρίς όμως να σκοράρει. Υπήρξαν σουτ απο τους Βασιλάκη και Ντίσα για τους γηπεδούχους.

Με τον Αγαπάκη και Πιερτζιάκομι στις θέσεις του Νικολακάκη και του Κοντογιάννη ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο ο Αλμυρός.

Στο 55΄ ο Ρέγες έξω απο την περιοχή σούταρε δυνατά και συρτά με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ.

Πολύ ωάρια επιθετική ανάπτυξη του Εργοτέλη στο 57΄ με το σουτ του Ντίτσα να φεύγει κοντά στα δοκάρια του Γκόγκου  άουτ.

Ο Σουτζής στο 60΄περασε τον Πακιουφάκη στη θέση του Καστελλιανάκη και στο επόμενο λεπτό μακρινό σουτ του Ξενοκτιστάκη απέκρουσε με τη βοήθεια του δοκαριού ο Μιράσι.

Ο Κουταντος στο 68΄ ήταν η επόμενη κίνηση του Σουτζή στη θέση του Βουϊδάσκη.

Στο 73΄έφτασε στο 0-2 ο Αλμυρός όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ από τον Πιερτζιάκομι με κεφαλιά ο Πακιουφάκης στο δεύτερο δοκάρι έστειλε τη μπάλα στα δίκτυα Μιράσι.

Τελευταία κίνηση στο παιγνίδι για το  Σουτζή ήταν στο 73΄ ο Ζανής Τσαγκαράκης αντι του Ρέγες.

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Μιράσι, Φθενάκης, Φαϊτάκης, Κορνάρος, Πλατοκούκης, Τάγγινης, Ψυχαράκης (65΄ Παναγιωτάκης), Χότζα, Ντίτσα, Μερκουλίδης, Τβαούρι 81΄ Βασιλάκης)

ΑΛΜΥΡΟΣ: Γκόγκος, Κοντογιάννης (46΄ Αγαπάκης), Πατινιώτης, Τσαγκαράκης Δ.,  Ξενοκτιστάκης, Ενγκουέμ. Βουϊδάσκης (68΄ Κουτάντος), Νικολακάκης (46΄ Πιερτζακόμι), Ρέγες (77΄ Τσαγκαράκης), Σουρνάκης, Καστελλιανάκης (65΄ Πακιουφάκης)

Χωρίς Κατηγορία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ