«Τσίκνισαν» στο 2ο Νηπιαγωγείο Αγίας Μαρίνας (φωτογραφίες)

Petite Perle 300×250

Το δικό του γλέντι για την Τσικνοπέμπτη, έχουν σήμερα από νωρίς το πρωί το 2ο Νηπιαγωγείο Αγίας Μαρίνας στο Γάζι .
Με χορούς και τραγούδια, στήνοντας μάλιστα και την δική τους ψησταριά -απαραίτητη για το παραδοσιακό τσίκνισμα- ξεκίνησαν από νωρίς να γιορτάζουν όπως επιβάλει το έθιμο. Την πρωτοβουλία για την γιορτή είχε ο δραστήριος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του νηπιαγωγείου που ανέλαβε την διοργάνωση για τους μικρούς καρναβαλιστές και τις δασκάλες τους.
Στο 2ο Νηπιαγωγείο Αγίας Μαρίνας φοιτούν 40 συνολικά νήπια, που από το πρωί φορώντας τις αποκριάτικές στολές τους απόλαυσαν την μικρή γιορτή χορεύοντας στους ρυθμούς της αποκριάς.


Το δύσκολο έργο του ψησίματος ανέλαβε μεταξύ των άλλων γονέων και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και κηδεμόνων του 2ου Νηπιαγωγείου Αγίας Μαρίνας Παναγιώτης Στρυλιγγάς που από τις 11 το πρωί ξεκίνησε το ψήσιμο.
Μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν τα ζεστά σουβλάκια που βγήκαν από την θράκα του συλλόγου…

Αν και μικρός σε μέλη και σε δυνατότητες ,ο σύλλογος προσπαθεί με όσες δυνάμεις διαθέτει και διοργανώνει πολλές εκδηλώσεις, και εκδρομές και θεατρικές παραστάσεις, με έξοδα του συλλόγου, ενώ έχουν κάνει αρκετές παρεμβάσεις και στο δήμο για σειρά θεμάτων που απασχολούν το νηπιαγωγείο, όπως ανέφερε στην Φωνή του Μαλεβιζίου η Ταμίας του Συλλόγου Χρυσούλα Περάκη.

Το παρόν στην γιορτή του νηπιαγωγείου έδωσε και ο πρόεδρος της Πρωτοβάθμιας σχολικής Επιτροπής του Δήμου Μαλεβιζίου Μενέλαος Σκουλούδης ο οποίος πάντα βρίσκεται κοντά στους γονείς και στους λειτουργούς της εκπαίδευσης.


Ο Σύλλογος δεν θα μείνει μόνον στην σημερινή γιορτή. Οργανώνει μεγάλο αποκριάτικό χορό την ερχόμενη Κυριακή στο κέντρο Ζέφυρος στο Γάζι, προσκαλώντας τους μικρούς μαθητές με τις οικογένειες τους και τους δασκάλους τους να γιορτάσουν στους ρυθμούς της αποκριάς.

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ