Διορθωτικές πληρωμές μέχρι το Πάσχα σε αγρότες για την ενιαία ενίσχυση του 2023

Πυρετός ελέγχων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Petite Perle 300×250

Νέες υποσχέσεις για διορθωτική πληρωμή της ενιαίας ενίσχυσης του 2023 έως το Πάσχα έδωσε από τα Χανιά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Λευτέρης Αυγενάκης. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά θα γίνει η διορθωτική πληρωμή του υπολοίπου των 88 εκατ. ευρώ της βασικής ενίσχυσης, που δεν είχε απορροφηθεί.
Ως γνωστό έχει ανοίξει η πλατφόρμα για διορθώσεις έως 10 Μαρτίου.
Παράλληλα επανέλαβε την πληρωμή των συνδεδεμένων ενισχύσεων εντός του Απριλίου, συνολικού ύψους 245 εκατ. ευρώ.
Ο υπουργός υποσχέθηκε εκ νέου το άνοιγμα για τις αιτήσεις του ΟΣΔΕ 2024 εντός του Μαρτίου, προκειμένου να υπάρχει χρόνος για τους σχετικούς ελέγχους, ώστε οι νέες πληρωμές να είναι φέτος καλύτερες.
Επίσης ανοιχτή είναι και η πλατφόρμα για διορθώσεις στα Οικολογικά Σχήματα, η πληρωμή των οποίων, ύψους 425 εκατ. ευρώ, αναμένεται να γίνει έως το Πάσχα.
Την ίδια ώρα όπως επανέλαβε ο υπουργός ξεκίνησαν οι διαδικασίες προκειμένου να αποπληρωθούν οι δικαιούχοι για τα έτη 2014-2019, ενώ υπάρχουν περιπτώσεις από το 2014 που δεν είχαν πληρωθεί ακόμα αν και είχαν δικαιωθεί με δικαστικές αποφάσεις. Όπως είπε σταδιακός θα είναι ο έλεγχος και η πληρωμή όσων δικαιούχων έχουν προσφύγει και δικαιωθεί από τη Δικαιοσύνη για λάθη στην πληρωμή παρελθόντων ετών.
Τέλος για το μείζον θέμα της εκκαθάρισης των 16.000 δεσμευμένων ΑΦΜ και αποδέσμευση των νομίμων, ο υπουργός ανακοίνωσε την έναρξη της σχετικής διαδικασίας συμπληρώνοντας ωστόσο ότι όλα τα υπόλοιπα θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη.

Αγροτικά - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ