Ηράκλειο: Διαμαρτυρία έξω από το ΠΑΓΝΗ για την δραματική κατάσταση των νοσοκομείων

Petite Perle 300×250

Στάση εργασίας προκηρύσσει από τις 11 έως τη λήξη της βάρδιας το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου την Τρίτη 19 Μαρτίου με αφορμή την αυτοκτονία του 72χρονου καρκινοπαθούς που ανέδειξε το Ράδιο Κρήτη, αλλά και την δραματική κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία.

Οι ελλείψεις και η υποστελέχωση "χτυπούν κόκκινο" με την καθημερινότητα στα νοσοκομεία να γίνεται αφόρητη, τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους υγειονομικούς, την ώρα που η κυβέρνηση προωθεί την ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ.

Παράλληλα την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΠΑΓΝΗ στις 12.30 το μεσημέριγια την οποία έχουν δηλώσει συμμετοχή δεκάδες φορείς και σωματεία.

Η Κυβέρνηση, αντί να προβεί σε άμεσες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού για ενίσχυση του ΕΣΥ, ιδιωτικοποιεί τα Δημόσια Νοσοκομεία μετατρέποντας το αγαθό της υγείας σε εμπορεύσιμο είδος, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΕΚΗ.

"Η ιδιωτικοποίηση των δημόσιων Νοσοκομείων καταργεί το δημόσιο χαρακτήρα του ΕΣΥ και την δημόσια κοινωνική ασφάλιση του πολίτη. Δεν θα τους αφήσουμε!", αναφέρει η ανακοίνωση το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, η οποία συμμετέχει με στάσης εργασίας την Τρίτη 19 Μαρτίου από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου.

"Δεν πρέπει να επιτρέψουμε το δημόσιο αγαθό της υγείας να γίνει εμπόρευμα, τα δημόσια νοσοκομεία να μετατραπούν σε οίκους εμπορίου και εκμετάλλευσης των φτωχών, των ανήμπορων, της πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας, που σήμερα, νιώθει όλο και περισσότερο, ότι δεν έχει πλέον στον ήλιο μοίρα", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ.

Η ΝΕ Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ στηρίζει την κινητοποίηση και αναφέρει: Το ΠΑΣΟΚ θα βρίσκεται εκεί μαζί με τους εργαζόμενους, τις συλλογικότητες και τους φορείς για να ενώσει τη φωνή του μαζί τους, ώστε να μην επιτρέψουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης να καταργήσει το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα της Δημόσιας Υγείας, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στους κυβερνώντες πως τα σχέδια τους θα μας βρουν απέναντι τους!

"H Νέα Αριστερά χαιρετίζει τους αγώνες των εργαζομένων για την υπεράσπιση του δημόσιου συστήματος Υγείας και καλεί τους πολίτες, την Τρίτη στις 12.30 στο ΠΑΓΝΗ, σε δράση κατά της έναρξης των απογευματινών χειρουργείων στην Κρήτη"., αναφέρει το κόμμα σε ανακοίνωσή του.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν επίσης το Σωματείο Οικοδόμων, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Σωματείο Γάλακτος. 

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ