Σε δίκη ο 36χρονος που άνοιξε πυρ το κέντρο του Γαζίου – Πότε θα γίνει

Petite Perle 300×250

Για τις 8 Οκτωβρίου του 2024 προσδιορίστηκε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηρακλείου η δίκη του «πιστολέρο», ο οποίος μέρα μεσημέρι είχε ανοίξει πυρ κατά αστυνομικών, στον κεντρικό δρόμο του Γαζίου τον Φεβρουάριο του 2023. 
Στο πρωτοφανές αυτό περιστατικό είχαν τραυματιστεί σοβαρά τρία άτομα: ο 36χρονος σήμερα δράστης, ένας 35χρονος αξιωματικός της Ασφαλείας Ηρακλείου και ένας 23χρονος πολίτης που έπινε αμέριμνος τον καφέ του.

Υπενθυμίζεται ότι τα όσα εκτυλίχθηκαν μέρα-μεσημέρι στον κεντρικό δρόμο του Γαζίου είναι ασύλληπτα, με τις σφαίρες να φεύγουν κατά ριπάς και να καρφώνονται σε σπίτια και καταστήματα, όσο περίοικοι και θαμώνες έτρεχαν έντρομοι να καλυφθούν. Όπως είχε γίνει γνωστό, ο 36χρονος βρισκόταν υπό διακριτική παρακολούθηση καθώς σε βάρος του υπήρχε καταδικαστική απόφαση για ληστεία. Ομάδες αστυνομικών της Ασφάλειας και της ΟΠΚΕ με πολιτικά και συμβατικά οχήματα συμμετείχαν στην επιχείρηση.

Ο 36χρονος, ο οποίος σήμερα είναι προφυλακισμένος, είχε πυροβολήσει εν ψυχρώ, από απόσταση αναπνοής, τον 35χρονο αξιωματικό της Ασφάλειας Ηρακλείου που του γνωστοποίησε την ιδιότητα του και του φώναξε να μείνει ακίνητος. Με τον συνάδελφο τους αιμόφυρτο στο πεζοδρόμιο, αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά και εν τέλει «εξουδετέρωσαν» τον δράστη που προσπάθησε να φύγει τρέχοντας. Τον πυροβόλησαν και τον τραυμάτισαν στα κάτω άκρα.
Πηγή: cretalive

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ