Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου : Από τη κοσμογονία του 2019…. στο ρεκόρ του 2024… "βροχή" τα εκατομμύρια

Το δεύτερο επεισόδιο της έντασης μέσα στο σώμα είχε και προεκλογικό παρελθόν με πρωταγωνιστές τον Μενέλαο Μποκέα και τον Μανώλη Παπαδομανωλάκη

Petite Perle 300×250

Η ένταση μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο Μαλεβιζίου στη συνεδρίαση το απόγευμα της Πέμπτης, δεν είχε μόνο ένα επεισόδιο.
Εκτός από αυτά που ειπώθηκαν μεταξύ Δημάρχου Μαλεβιζίου, Μενέλαου Μποκέα, με τον επικεφαλής Δημήτρη Πιτσικάκη και τον δημοτικού του σύμβουλο, Δημήτρη Τζεδάκη (δείτε εδώ), προκλήθηκε άλλη μία με την τοποθέτηση του Μανώλη Παπαδομανωλάκη.

Της Κορίνας Καφετζοπούλου

Ο δημοτικός σύμβουλος της Συνεργασίας Ευθύνης στην αναφορά του έθιξε το θέμα της χαμηλής απορροφητικότητας και κάπου εκεί τα εκατομμύρια άρχισαν να πέφτουν βροχή….

«Υπάρχει ένα θέμα στην απορροφητικότατα, είναι χαμηλή. Θέλουμε να προχωρήσει με γρηγορότερους ρυθμούς.
Ο τόπος έχει μείνει πίσω, αυτό το παραδέχονται όλοι», είπε κάποια στιγμή ο κ. Παπαδομανωλάκης, αναφερόμενος σε σημαντικά έργα καλώντας τη δημοτική αρχή να τρέξει περισσότερο να φέρει επιπλέον πόρους από χρηματοδοτικά προγράμματα «θεωρούμε ότι το καλό και το καλύτερο είναι πάντα πράγματα που χρειαζόμαστε».
Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου δεν αρνήθηκε ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν παθογένειες δεκαετιών, όμως προφανώς ενοχλημένος από τη φράση του Παπαδομανωλάκη «ο τόπος έχει μείνει πίσω, αυτό το παραδέχονται όλοι», απάντησε επαναφέροντας ένα σύνθημα που κυριάρχησε στο προεκλογικό τοπίο του 2019.
«Η κοσμογονία των έργων» που είχε ως σύνθημα τότε ο Κώστας Μαμουλάκης και είχε επικριθεί από τον Μενέλαο Μποκέα σε στιγμές σφοδρής αντιπαράθεσης.
«Δέκα χρόνια ήσασταν δημοτική αρχή. Να συγκρίνουμε κάποια πράγματα σε επίπεδο αριθμών» είπε ο κ. Μποκέας και αναφέρθηκε στο τεχνικό πρόγραμμα εκείνης της εποχής του Μαμουλάκη ύψους 10 εκ. ευρώ σε αντιπαραβολή με το σημερινό, ύψους 25 εκ. ευρώ
«Πέρασε αυτό ψήφισε ο κόσμος, και εσείς είστε πέντε», του είπε ο κ. Παδομανωλάκης που πρόσθεσε ότι μόνο η Αγία Πελαγία απορρόφησε 15 εκ. ευρώ.
«Μιλάμε για τον προϋπολογισμό του Δήμου όχι για τον προϋπολογισμό της ΔΕΥΑΜ μην παραπλανείτε το σώμα» ανταπάντησε ο Μενέλοας Μποκέας.
«Δεν λέω τέτοιες λέξεις εγώ και σας παρακαλώ μην τις επαναλαμβάνεται», είπε ο Παπαδομανωλάκης με τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου να παρεμβαίνει για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Ο δήμαρχος στο τέλος ολοκλήρωσε πάντως τη φράση που είχε αφήσει στη μέση λέγοντας
«Δεν μπορεί να είναι κοσμογονία τα 10 εκ. ευρώ του Τεχνικού Προγράμματος του 2019 και με τα 25 εκ. του 2024, ο Δήμος  έχει μείνει πίσω; Δε γίνεται αυτό…».

Νωρίτερα ο ίδιος και πριν την όξυνση της συνεδρίασης είχε κάνει λόγο για δυο ιστορικά ρεκόρ στον προϋπολογισμό του 2024, για το οποία είναι υπερήφανος, όπως τόνισε.
Αφενός είναι ύψους περίπου  50 εκ. ευρώ για πρώτη φορά στην ιστορία του δήμου Μαλεβιζίου και αφετέρου καταγράφεται ιστορικό ρεκόρ χρηματοδοτούμενων έργων.
Ως προς τον προϋπολογισμό, στην σύγκριση του 2019 με τα 24 εκ ευρώ, με το 2024 και τα 49,5 εκ. ευρώ η αύξηση είναι ύψους 106,37%.
Και στο Τεχνικό Πρόγραμμα από τα περίπου 10 εκ. ευρώ του 2019, έχουμε φτάσει στα περίπου 25 εκ. ευρώ, το 2024, αύξηση 143,62% ανέφερε ο κ. Μποκέας.

 

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ