Με τους αντιδημάρχους συναντήθηκαν οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες στην οδό Διός

Ξεκίνησε ο καθαρισμός της παραλίας σύντομα και τα νέα φώτα – Τι απαντήσεις δόθηκαν

Petite Perle 300×250

 

Τρεις αντιδήμαρχοι ( Καθαριότητας- Καθημερινότητας- Τεχνικών Υπηρεσιών) και ο πρόεδρος της Κοινότητας Γαζίου, Νίκος Πατραμάνης επισκέφθηκαν χθες την οδό Διός και συνομίλησαν με τους επιχειρηματίες και τους κατοίκους της περιοχής, όπου άρχισαν να τους απαριθμούν ένα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Από τη δημοτική αρχή συμμετείχαν οι κ.κ. Μανώλης Βίστης , Φάνης Κοκκινάκης, και Άρης Σαλούστρος.

 

Της Κορίνας Καφετζοπούλου

Όπως ήδη έχει γράψει η Φωνή του Μαλεβιζίου, τα προβλήματα έχουν συσσωρευτεί και οι κάτοικοι διεκδικούν καλύτερες συνθήκες σε μια περιοχή που έχει αναπτυχθεί τουριστικά και επιχειρηματίες έχουν κάνει μεγάλες επενδύσεις ενώ αναμένονται και νέες.
Αυτό μάλιστα ήταν ένα από τα επιχειρήματα που τέθηκαν καθώς αυτό που ειπώθηκε σύμφωνα με τους συμμετέχοντες που επικοινώνησε η Φωνή του Μαλεβιζίου, είναι ότι αυτή η πλευρά της Αμμουδάρας είναι από τις πρώτες που έγιναν επενδύσεις αλλά από τις τελευταίες ως προς την ανάπλαση, τον καλλωπισμό και γενικότερα αναβάθμιση της περιοχής.
Τα θέματα που έθεσαν είναι ο επαρκής φωτισμός η καθαριότητα, ο βιολογικός, οι στάσεις των λεωφορείων κ.α
Δόθηκαν επίσης διευκρινήσεις ως προ τη χρηματοδότηση των 170. 000 ευρώ που έχουν εξασφαλιστεί από την Περιφέρεια Κρήτης για τη συνολική ανάπλαση της Διός.
Με τους αντιδημάρχους να ενημερώνουν ότι η χρηματοδότηση σαφώς και δεν έχει χαθεί. Αναμένουν ωστόσο την ψήφιση του προϋπολογισμού από την Περιφέρεια, αφού υπενθυμίζεται ότι είχε κατατεθεί τεχνικό δελτίο από τον αντιδήμαρχο, Γιώργο Πετούση, από την προηγούμενη θητεία.

Ο αντιδήμαρχος Φάνης Κοκκινάκης μιλώντας στη Φωνή του Μαλεβιζίου είπε ότι η δημοτική αρχή αναγνωρίζει το δίκαιο των αιτημάτων των κατοίκων και των επιχειρηματιών της περιοχής, και θα προσπαθήσει να δώσει λύσεις σε συνεργασία με τους συναδέρφους του.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Άρη Σαλούστρο η αρχή θα γίνει με τον καθαρισμό της παραλίας ήδη από σήμερα ενώ άμεσα η δημοτική αρχή θα προς προχωρήσει στην αγορά 12 νέων φωτιστικών σωμάτων.

Ως προς τις στάσεις των λεωφορείων μερικές από τις οποίες εγκυμονούν και κινδύνους για τον πληθυσμό από τα σαπισμένα σίδερα τα συνεργεία του δήμου θα προχωρήσουν σε εργασίες απομάκρυνσης και θα τοποθετηθούν νέες ταμπέλες σε συνεργασία με το ΚΤΕΛ.

Ως προς το θέμα της χρηματοδότησης των 170.000 ευρώ, ήδη μετά τη συνάντηση με τους κατοίκους ο κ. Σαλούστρος συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Κρήτης για να τρέξει η διαδικασία που απαιτείται μέχρι τη δημοπράτηση του έργου. Ενόψει έναρξης τουριστικής σεζόν σαφώς και δεν πρόκειται να ξεκινήσουν εργασίες τώρα, όμως το γραφειοκρατικό κομμάτι καλό είναι να έχει προχωρήσει, είπε ο κ. Σαλούστρος.
Μεγάλο βάρος πέφτει και στον τομέα της Καθαριότητας με την περιοχή να μπαίνει σε άμεση προτεραιότητα.

Φέτος ζήτημα υπάρχει και με τους χώρους στάθμευσης και γίνονται ενέργειες από την πλευρά της δημοτικής αρχής για την εκμίσθωση χώρου.

 

Ένα ακόμα μεγάλο  θέμα  είναι τα δίκτυα αποχέτευσης. Από τη ΔΕΥΑΜ εντοπίστηκε οικόπεδο της Κτηματικής Υπηρεσίας και ελέγχεται αν μπορεί να γίνει αντλιοστάσιο .

 

Από την  πλευρά τους επιχειρηματίες και κάτοικοι βλέπουν τις καλές προθέσεις, όπως λένε ωστόσο  περιμένουν οι υποσχέσεις να αρχίζουν σταδιακά να γίνονται πράξεις.

 

 

Ο καθαρισμός της παραλίας της Αμμουδάρας ξεκίνησε σήμερα

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ