«ΑΝΑΤΑΞΙΣ» με επίκεντρο τον άνθρωπο για τον Κρουσώνα (φωτογραφίες)

Σύγχρονο Ιατρικό Κέντρο αποκατάστασης διαθέτει πλέον το Κεφαλοχώρι του Μαλεβιζίου

Petite Perle 300×250

Το δικό του Ιατρικό Κέντρο αποκατάστασης έχει πλέον ο Κρουσώνας! Από τις αρχές του χρόνου οι Kρουσανιώτες δεν χρειάζεται να μετακινούνται στο Ηράκλειο για να απολαύσουν υψηλού επιπέδου ιατρικές υπηρεσίες. Η νέα Μονάδα Ιατρικής αποκατάστασης "ΑΝΑΤΑΞΙΣ" δημιουργήθηκε με μοναδικό σκοπό να προσφέρει στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, ιατρικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, χωρίς να χρειάζεται να μπαίνουν στον κόπο και σε επιπλέον έξοδα μετακίνησης. Διαθέτει μάλιστα πέραν από ένα υπερσύγχρονο εξοπλισμό και κορυφαίο επιστημονικό προσωπικό, υπό την διεύθυνση του πρώην δημάρχου Κρουσώνα και εξειδικευμένου φυσίατρου Θεμιστοκλή Τζουλιαδάκη.

Πλαισιώνεται δε από ένα εξαιρετικό επιτελείο επιστημόνων.

Ο γνωστός φυσίατρος που κατάγεται από τον Κρουσώνα, για 25 συναπτά έτη προσέφερε τις ιατρικές του υπηρεσίες -μέσα από την ιατρική μονάδα αποκατάστασης- που είχε δημιουργήσει στο Ηράκλειο. Η σκέψη του όμως πάντα γύριζε γύρω από μία ιδέα, να φτιάξει ένα σύγχρονο ολοκληρωμένο Κέντρο Αποκατάστασης για τους χωριανούς του και τους κατοίκους των κοντινών χωριών. Εκμεταλλεύτηκε λοιπόν ένα μεγάλο ακίνητο της οικογένειας του, που βρίσκεται στο κέντρο ακριβώς του Κρουσώνα, απέναντι από τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος. Το κτίριο που για χρόνια στέγασε την παλαιά Αγροτική Τράπεζα θα φιλοξενεί πλέον ένα από τα πιο σύγχρονα Ιατρικά Κέντρα αποκατάστασης της Κρήτης. Στην γενέτειρα του λοιπόν υλοποίησε την ιδέα του, κερδίζοντας ήδη την αποδοχή του κόσμου, που τον αγκάλιασε όπως και πριν χρόνια, όταν αποφάσισε να περιορίσει τα ιατρικά του καθήκοντα για τις ανάγκες όμως του Δήμου Κρουσώνα, τον οποίο υπηρέτησε από την θέση του Δημάρχου -με πλούσιο έργο- την τετραετία 2007-2010.

Ο κ. Τζουλιαδάκης εξομολογείται στην Φωνή του Μαλεβιζίου πως από την πρώτη μέρα της λειτουργίας του Κέντρου Αποκατάστασης στον Κρουσώνα έχει εισπράξει μεγάλο σεβασμό και τεράστια αγάπη από τους συγχωριανούς του, όλων των ηλικιών, οι οποίοι εμπιστεύονται τον ίδιο και τους επιστημονικούς του συνεργάτες, για το πιο πολύτιμο αγαθό που αποτελεί η υγεία και η βελτίωση της ποιότητας ζωής για κάθε άνθρωπο.

Υψηλή επιστημονική κατάρτιση
Το Ιατρικό Κέντρο στελεχώνεται από ιατρικό θεραπευτικό και νοσηλευτικό προσωπικό υψηλής επιστημονικής κατάρτισης και εξειδίκευσης. Με τις γνώσεις και την εμπειρία τους, οι ειδικοί επιστήμονες του ΑΝΑΤΑΞΙΣ βρίσκονται καθημερινά στο πλευρό των ασθενών για να δώσουν υπεύθυνες λύσεις στα προβλήματα αποκατάστασης που τους ταλαιπωρούν. Πρωτεύοντα ρόλο παίζει η προσωπική φροντίδα με την οποία περιβάλλονται οι ασθενείς.

Ολοκληρωμένες ιατρικές υπηρεσίες υψηλού επιπέδου
Μέσα στους υπερσύγχρονους, λειτουργικούς και φιλόξενους χώρους του ΑΝΑΤΑΞΙΣ, λειτουργούν ιατρικά εργαστήρια υψηλών προδιαγραφών εξοπλισμένα με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας. Το Κέντρο Αποκατάστασης παρέχει ένα πλήρες φάσμα ιατρικών υπηρεσιών αποκατάστασης, μέσα από τα εξειδικευμένα τμήματα που λειτουργούν.

Κάθε τμήμα μάλιστα, είναι μια αυτόνομη και πλήρης διαγνωστική και θεραπευτική μονάδα. Έτσι με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται μια ολοκληρωμένη και υπεύθυνη κάλυψη σε ένα και μόνο χώρο χωρίς, να ταλαιπωρείται ο ασθενής και κυρίως οι ηλικιωμένοι άνθρωποι.

Στους χώρους της σύγχρονης ιατρικής μονάδας του ΑΝΑΤΑΞΙΣ λειτουργούν τόσο το Ιατρικό όσο και το θεραπευτικό γυμναστήριο. Το Ιατρικό τμήμα μάλιστα περιλαμβάνει το ιατρείο αποκατάστασης καθώς και το τμήμα νευροφυσιολογίας, όπου οι ασθενείς μπορούν να υποβληθούν σε εξειδικευμένες εξετάσεις, όπως είναι το ηλεκτρομυογράφημα, το ηλεκτρονευρογράφημα, κινητική ταχύτητα αγωγής καθώς και αισθητική ταχύτητα αγωγής. Στο ΑΝΑΤΑΞΙΣ λειτουργεί επίσης και ιατρείο πόνου.

Στους χώρους του ιατρείου γίνεται διάγνωση, συνταγογράφηση θεραπεία και αποκατάσταση. Μάλιστα είναι συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ. Καλύπτει παθήσεις σπονδυλικής στήλης όπως είναι η οσφυαλγία και το αυχενικό σύνδρομο καθώς και όλες τις ορθοπεδικές παθήσεις όπως κατάγματα, παθήσεις ώμου- γόνατος- τενόντων και μυών.

Επίσης μπορούν να απευθύνονται ασθενείς με Νευρολογικές παθήσεις, και βλάβες των νεύρων, καθώς και Ρευματολογικές παθήσεις, όπως ρευματοειδής αρθρίτιδα και παραμορφωτική αρθρίτιδα. Επιπλέον στο Κέντρο Αποκατάστασης ΑΝΑΤΑΞΙΣ γίνεται έλεγχος και θεραπεία της οστεοπόρωσης και της σκολίωσης.

Η ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ