Τέμπη: Αιφνιδιαστική έφοδος της Αστυνομίας στον ΟΣΕ

Κατασχέθηκαν σκληροί δίσκοι με τα πρωτότυπα ηχητικά

Petite Perle 300×250

Μετά από εντολή του εφέτη ανακριτή Σωτήρη Μπακαϊμη αστυνομικοί έκαναν έφοδο στα γραφεία του ΟΣΕ στην Αθήνα και κατέσχεσαν σκληρούς δίσκους με τα πρωτότυπα ηχητικά το βράδυ της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών.

Συγκεκριμένα αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, πλαισιωμένοι από εισαγγελικό λειτουργό έπειτα από έρευνα στα γραφεία του ΟΣΕ στην Αθήνα, προχώρησαν χθες (02.04.2024)  στην κατάσχεση των σκληρών δίσκων με τα πρωτότυπα ηχητικά των συνομιλιών του προφυλακισμένου Σταθμάρχη και των μηχανοδηγών το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023 που σημειώθηκε η τραγωδία των Τεμπών σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ελευθερία.

Ολα δείχνουν ότι η εντολή του Εφέτη Ανακριτή ήρθε μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής» (24 Μαρτίου 2023 «Μονταζιέρα στα Τέμπη») σύμφωνα με το οποίο έγινε μοντάζ στις συνομιλίες του Σταθμάρχη με απώτερο σκοπό από τη «συρραφή των δύο διαφορετικών συνομιλιών» να ενισχυθεί το επιχείρημα «περί ανθρώπινου λάθους».

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατασχέθηκαν  σκληροί δίσκοι με τα πρωτότυπα ηχητικά που σχετίζονται με τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, θα γίνει αντιπαραβολή με τις συνομιλίες που παραδόθηκαν στους δικαστικούς λειτουργούς, οι οποίοι πραγματοποιούν την έρευνα.

Σύμβαση 717: Ελεύθεροι με εγγυήσεις άλλοι δύο κατηγορούμενοι της ΕΡΓΟΣΕ

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν χθες Τρίτη, μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια ευρωπαϊκών υποθέσεων Χριστίνα Σαλαππα, άλλοι δύο κατηγορούμενοι για την μη υλοποίηση της σύμβασης 717 για τη σηματοδότηση και τηλεδιοίκηση στο σιδηροδρομικό δίκτυο.

Και οι δύο, στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ, μετά τις απολογίες τους αφέθηκαν ελεύθεροι με την επιβολή καταβολής, εντός συγκεκριμένου χρονικού ορίου, χρηματικής εγγύησης που για τον έναν ορίστηκε στις 600 χιλιάδες ευρώ και για τον έτερο στις 10 χιλιάδες ευρώ. Επιπλέον, ορίστηκε και για τους δύο ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα.

 

πηγή:npress.gr

Ελλάδα - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ