Δωρεάν τεστ Παπανικολάου στις Άνω Ασίτες από το Δήμο Ηρακλείου στις 9 και 10 Απριλίου

Petite Perle 300×250

Πρόγραμμα δωρεάν εξέτασης για την πρόληψη καρκίνου του τραχήλου (τεστ Παπανικολάου) διενεργεί ο Δήμος Ηρακλείου και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Μέριμνας σε συνεργασία με την Τοπική Κοινότητα και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Άνω Ασιτών στο πλαίσιο της πρόληψης και προαγωγής της δημόσιας υγείας.

Η προληπτική εξέταση TEST PAP, θα πραγματοποιηθεί στο χωριό Άνω Ασίτες την Τρίτη 9 και την Τετάρτη 10 Απριλίου (ώρα 09.00 – 14.00) από τη μαία Αριστέα Νινιράκη, υπάλληλο του Δήμου Ηρακλείου, στο χώρο των γραφείων της Κοινότητας και απευθύνεται σε γυναίκες ηλικίας από 18 έως 65 ετών. Η δράση πραγματοποιείται υπό το συντονισμό και την οργάνωση του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής – Καινοτόμων Δράσεων – Δημόσιας Υγείας & Ισότητας των Φύλων ενώ το υγειονομικό υλικό είναι μια ευγενική χορηγία του ΣΥΦΑΚ.

Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Κοινοτικής Φροντίδας – Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων με έδρα τον Άγιο Μύρωνα του τμήματος ΚΟΙ.Φ.-Α.Π.Η. Ν. Αλικαρνασσού (τηλ. επικ. 2810861495), που υποστηρίζει την υλοποίηση της δράσης.

Η συγκεκριμένη δράση θα είναι η πρώτη μιας σειράς ανάλογων δράσεων που θα υλοποιηθούν τους επόμενους μήνες και σε άλλα χωριά τοπικών κοινοτήτων του Δήμου, ώστε όλες οι δημότισσες και κάτοικοι του Ηρακλείου να έχουν ισότιμη πρόσβαση σε εξετάσεις προληπτικού χαρακτήρα.

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ