Δήμος Μαλεβιζίου: Κλυδωνισμοί από τις παράτυπες μεταδημοτεύσεις – Ξεκινά πειθαρχικός έλεγχος από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση

Petite Perle 300×250

Mορφή χιονοστιβάδας παίρνουν πλέον οι εξελίξεις για τον δήμο Μαλεβιζίου μετά την επίσημη ανακοίνωση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (ΕΑΔ)που ζητά τ ην έναρξη πειθαρχικής δίωξης αντιδημάρχου για παράτυπες μεταδημοτεύσεις. Την ανάκληση τριακόσιων εξήντα επτά (367) αποφάσεων μεταδημότευσης αλλά και τριακοσίων πέντε (305) βεβαιώσεων μονίμου κατοικίας ως μη σύννομες.

Ρεπορτάζ: Κορίνα Καφετζοπούλου

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τις επόμενες ημέρες ο αιρετός και στενός συνεργάτης του δημάρχου, θα κληθεί από την αρμόδια διεύθυνση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να καταθέσει εγγράφως τις εξηγήσεις του, καθώς αυτό ορίζεται από τη διαδικασία.

Δύο υποθέσεις σε 20 χρόνια
Πέρα από τα όσα λέγονται ή γίνονται στις μεταδημοτεύσεις σε όλη τη χώρα, αυτή η υπόθεση που θα κληθεί να εξετάσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης θα είναι η δεύτερη σε διάστημα 20 ετών, σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Φωνής του Μαλεβιζίου».
Η αρμόδια διεύθυνση έχει ήδη λάβει την πολυσέλιδη έκθεση της Ελληνικής Αρχής Διαφάνειας με την παραγγελία του περαιτέρω ελέγχου.
Το επόμενο βήμα που αναμένεται να γίνει σύντομα είναι να καλέσει τον αντιδήμαρχο και να του ζητήσει να καταθέσει εγγράφως τις απόψεις του, για όλα αυτά που υποδεικνύονται στο πόρισμα.
Έχει προθεσμία 10 ημερών για να δώσει τις απαντήσεις του, αν δεν ζητηθεί και μια μικρή προθεσμία. Στη συνέχεια το αρμόδιο όργανο θα αποφασίσει αν η υπόθεση θα παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο.
Όσοι έχουν εμπειρία τέτοιων υποθέσεων αναφέρουν ότι τα στοιχεία της ΕΑΔ, είναι συνήθως ακλόνητα αλλά αυτό μένει να αποδειχθεί. Μέσα σε δυο μήνες το αργότερο θα γνωρίζουμε αν
τελικά η υπόθεση αυτή παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για εξέταση, με αυτό να είναι το πιθανότερο σενάριο.
Στο όργανο αυτό συμμετέχουν τρεις εφέτες δικαστές, ένας εκπρόσωπος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και ένας εκπρόσωπος της ΠΕΔ. Κατά του πορίσματος μπορεί να γίνει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Τα βήματα που ακολουθούνται σε αυτές τις περιπτώσεις ορίζονται από τον 3852/2010 στα άρθρα 233, 234, περί πειθαρχικής ευθύνης και πειθαρχικής διαδικασίας.
Μεταξύ άλλων σημειώνεται ότι: Στους περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες, περιφερειακούς συμβούλους, δημάρχους, δημοτικούς συμβούλους, συμβούλους τοπικών ή δημοτικών κοινοτήτων και
εκπροσώπους τοπικών κοινοτήτων, επιβάλλονται οι πειθαρχικές ποινές της αργίας έως έξι μηνών και της έκπτωσης.
Οι πειθαρχικές ποινές επιβάλλονται
α. αν έχουν διαπράξει σοβαρή παράβαση των καθηκόντων τους ή υπέρβαση της αρμοδιότητάς τους από
δόλο ή βαριά αμέλεια,

β. αν έχουν διαπράξει παραβάσεις των καθηκόντων που τους έχουν ανατεθεί σύμφωνα με ειδικές νομοθετικές ρυθμίσεις.
Τα πειθαρχικά παραπτώματα υπόκεινται σε πενταετή παραγραφή, η οποία αρχίζει από την ημέρα που διαπράχθηκαν. Εξελίξεις αναμένονται και ως προς τον ποινικό έλεγχο της υπόθεσης. Είναι θέμα χρόνου αρμόδια εισαγγελική λειτουργός να διατάξει προκαταρκτική έρευνα
για τα όσα σοβαρά καταγγέλονται.

Η ανακοίνωση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΑΔ που δημοσιεύθηκε στις 17 Απριλίου αναφέρει:
«Κατόπιν επώνυμης καταγγελίας πολίτη, η Περιφερειακή Υπηρεσία Ρεθύμνου της ΕΑΔ διενήργησε έλεγχο σε Δήμο της Περιφέρειας Κρήτης αναφορικά με τη νομιμότητα των ενεργειών των αρμοδίων οργάνων και υπηρεσιών του Δήμου κατά την εξέταση αιτημάτων και την έκδοση βεβαιώσεων μονίμου κατοικίας και των αποφάσεων μεταδημότευσης.
Ο έλεγχος αφορούσε την χρονική περίοδο από 01.01.2023 έως 31.07.2023. Ελέγχθηκαν α) πεντακόσια ογδόντα έξι (586) αιτήματα μεταδημότευσης και οι αντίστοιχες αποφάσεις και β) τριακόσια εξήντα έξι (366) αιτήματα για βεβαίωση μονίμου κατοικίας και οι αντίστοιχες βεβαιώσεις.
Από τον έλεγχο προέκυψε ότι:
τριακόσιες είκοσι τέσσερις (324) βεβαιώσεις υπεγράφησαν από τον Αντιδήμαρχο χωρίς να υπάρχει σχετική εξουσιοδότηση.
τριακόσιες εξήντα επτά (367) πράξεις μεταδημότευσης εκδόθηκαν βάσει μη νόμιμου δικαιολογητικού
(βεβαίωση μονίμου κατοικίας αιτούντος ή συζύγου) συνεπώς χωρίς να συντρέχουν οι ουσιαστικές προϋποθέσεις έκδοσής τους.
τριακόσιες πέντε (305) βεβαιώσεις λόγω διετούς κατοικίας, εκδόθηκαν α) βάσει μη αποδεκτών ή ελλιπών στοιχείων και χωρίς να προκύπτει πραγματική εγκατάσταση με στοιχείο σταθερότητας, β) χωρίς να αιτιολογείται η αδυναμία απόδειξης της ιδιότητας του μονίμου κατοίκου από το απαιτούμενο έντυπο Ε1
Κατόπιν τούτων, ζητήθηκε η εκκίνηση της πειθαρχικής δίωξης του Αντιδημάρχου, η ανάκληση τριακόσιων εξήντα επτά (367) αποφάσεων μεταδημότευσης
και τριακοσίων πέντε (305) βεβαιώσεων μονίμου κατοικίας ως μη σύννομες.
Επίσης, έγιναν συστάσεις στον εν λόγω Δήμο ώστε να: συμπληρωθούν οι υφιστάμενες αιτήσεις για βεβαίωση μονίμου κατοικίας και μεταδημότευση να ελέγχονται και να καταγράφονται τα αποδεικτικά μέσα που προσκομίζονται, να μην παραλαμβάνονται τυπικά ελλιπείς φάκελοι, και τέλος η μεταβίβαση αρμοδιοτήτων να είναι συμβατή με τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας (Ο.Ε.Υ.) και τις αρμοδιότητες της Διεύθυνσης ή του Τμήματος και τα καθήκοντα των υπαλλήλων».

Γιατί μπήκε στο στόχαστρο του ελέγχου το Μαλεβίζι

Το καλοκαίρι του 2023 εν μέσω θερμής προεκλογικής περιόδου για το Μαλεβίζι, άρχισε να γίνεται έντονη συζήτηση για τις μεταδημοτεύσεις. Όμως δε σταμάτησε στη φημολογία.
Η τότε δημοτική σύμβουλος της αντιπολίτευσης και στη συνέχεια υποψήφια με την παράταξη του Δημήτρη Πιτσικάκη και σήμερα πρώτη επιλαχούσα, Ειρήνη Αστρινάκη, προχώρησε σε επίσημη καταγγελία προς την ανεξάρτητη αρχή, τέλη Ιουλίου του περασμένου έτους και η δεύτερη με επιπλέον συγκεκριμένα στοιχεία δύο μήνες αργότερα τον Σεπτέμβριο.
Λίγα μόνο 24ωρα από την επίσημη ανακοίνωση της ΕΑΔ, που δεν κατανόμαζε τον Δήμο, αλλά όλοι ήξεραν ότι πρόκειται για το Μαλεβίζι, και την παραδοχή του Δημάρχου που έδωσε τις πρώτες δικές του εξηγήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιου, η καταγγέλλουσα προχώρησε στις δικές της αποκαλύψεις, ανάβοντας νέες "φωτιές".
Σύμφωνα με τα έγγραφα που κοινοποίησε, αφήνει ναεννοηθεί ότι οι υποψίες της επιβεβαιώθηκαν όταν έλαβε στα χέρια της, όπως ισχυρίζεται τους εκλογικούς καταλόγους και άρχισε να διασταυρώνει τα στοιχεία σε σχέση με τους εκλογικούς καταλόγους (2018) των προηγούμενων δημοτικών εκλογών.
Αναφέρεται στο χαρακτηριστικό παράδειγμα του Καμαριώτη με τους δέκα μόνιμους κατοίκους και τους 53 εγγεγραμμένους, που έχουν σχέση με την περιοχή. Και την εμφάνιση το 2023 των 79 εγγεγραμμένων, σύμφωνα με την ίδια, με μερικούς από αυτούς να μην έχουν καμία σχέση με την κοινότητα.
Στη δημόσια ανάρτησή της παρουσιάζει τα γεγονότα από τη δική της πλευρά και εκτοξεύει τα βέλη της προς την δημοτική αρχή με στόχο τον δήμαρχο, Μενέλαο Μποκέα.
«Ο κ. Μποκέας στο Δημοτικό Συμβούλιο παρέστησε τον ΘΑΡΡΑΛΕΟ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟ Δήμαρχο και ενημέρωσε το σώμα και τους πολίτες ότι το δημοσίευμα αφορά στο Δήμο μας και τώρα θα τον θωρακίσει με ένα από τα πιο ισχυρά συστήματα διαφάνειας. Γιατί κ. Μποκέα αυτό δεν το κάνατε το περασμένο έτος;
Δεν ήσασταν τότε Δήμαρχος ή δεν γνωρίζατε για τις παρανομίες που γινόταν στο Δημαρχείο; Η αναφορά σας για αναζήτηση Δικηγόρων εκτός Κρήτης προκειμένου να αναλάβει την υπεράσπιση σας νομίζω ότι δηλώνει τη σοβαρότητα της κατάστασης για όλους εσάς.
Λοιπόν δεν είναι δυνατόν πλέον να μιλάτε κ. Μποκέα για διαφάνεια και περιφρούρηση του Δήμου. Από ποιον θα προστατέψετε το Δήμο κ. Μποκέα; Από τον εαυτό σας και τους συνεργάτες σας; Ή μήπως θα προσπαθήσετε να μας παραπλανήσετε παραδίδοντας τον Αντιδήμαρχο ως εξιλαστήριο θύμα στη Δικαιοσύνη και όλοι εσείς να φανείτε ΚΑΘΑΡΟΙ;
Όλοι εσείς και πρώτος από όλους εσείς ο ΙΔΙΟΣ ως ηθικός αυτουργός αυτών των ενεργειών θα πρέπει να αναλάβετε πρώτος τις ευθύνες σας».
Στη συνέχεια αναφέρεται στα γεγονότα: «Το καλοκαίρι του 2023 και συγκεκριμένα στις 25/7/2023 εγώ προσωπικά ως Δημοτική Σύμβουλος της αντιπολίτευσης, κατέθεσα επώνυμη καταγγελία προς την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, διότι είχα διαπιστώσει ότι γίνονταν μέσα στο Δημαρχείο μεταδημοτεύσεις ατόμων που καμία σχέση δεν είχαν με το Δήμο μας.
Οι υπογραφές από τους Αντιδημάρχους έπεφταν σωρηδόν και οι βεβαιώσεις αν και ελλιπείς ολοκλήρωναν τις εκατοντάδες μεταδημοτεύσεις. Η καταγγελία μου ήταν συγκεκριμένη και αναφερόταν στην περίοδο από 01/01/2023 έως και 30/6/2023 όπου εκδόθηκαν παράνομες αποφάσεις μεταδημοτεύσεων και βεβαιώσεων μόνιμης κατοικίας στο Δήμο, με σκοπό την
αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος. Παράλληλα αιτιολογώντας το κατεπείγον, ζητούσα την άμεση εξέταση του θέματος διότι ως τις 31/7/2023 θα γινόταν η οριστικοποίηση των εκλογικών καταλόγων, με το φόβο ότι θα συμπεριληφθούν σε αυτούς και οι παράνομες μεταδημοτεύσεις».
Η περίπτωση Καμαριώτη
«Στη συνέχεια και ενώ έχω συστρατευτεί με το Δημήτρη Πιτσικάκη, συμμετέχοντας και ως υποψήφια δημοτική σύμβουλος στη Συνεργασία Ευθύνης, προχώρησα σε δεύτερη καταγγελία στις 12/9/2023 παραθέτοντας συμπληρωματικά αποδεικτικά στοιχεία που η ίδια είχα ανακαλύψει λαμβάνοντας, νόμιμα πάντα, τους νέους εκλογικούς καταλόγους. Διαπίστωσα εκτός των άλλων ότι ο ΚΑΜΑΡΙΩΤΗΣ από 53 ψηφοφόρους που είχε το 2019 είχε πλέον φτάσει το 2023 τους 79. Με έκπληξη διαπίστωσα ότι οι περισσότεροι από αυτούς ήταν εντελώς άγνωστοι και καμία σχέση δεν είχαν με το τόπο αυτό. Ήταν λοιπόν επιτακτική ανάγκη να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Δυστυχώς η γραφειοκρατία αλλά και η ανάγκη για ενδελεχή έλεγχο στα αρχεία του Δήμου δεν επέτρεψαν να
εκδοθούν άμεσα τα πορίσματα της ΕΑΔ. Εσκεμμένα η Δημοτική αρχή τότε και εις γνώση του Δημάρχου, καθυστέρησε να στείλει τα στοιχεία που της ζητήθηκαν εντός 5 ημερών, με έγγραφο από την ΕΑΔ στις 22/8/2023.
Επικαλούμενοι φόρτο εργασίας λόγω των επικείμενων εκλογών, ζητούν παράταση από την Εθνική Αρχή, η οποία και δεν είχε δικαίωμα να αρνηθεί. Σε όλο αυτό το διάστημα η Δημοτική αρχή προσπαθούσε να μπαλώσει τις παρανομίες της κερδίζοντας παράλληλα χρόνο.
Οι εκλογές ήρθαν και παρά το γεγονός ότι ήμασταν σε συνεχή επαφή με την ΕΑΔ η έρευνα δεν κατάφερε να ολοκληρωθεί μέχρι τότε. Οι ανακλήσεις των παράνομων μεταδημοτεύσεων και βεβαιώσεων μόνιμης κατοικίας δεν ήταν δυνατόν να γίνουν πριν τις εκλογές, με συνέπεια το εκλογικό αποτέλεσμα να αλλοιωθεί.
Με συνεχή παρακολούθηση του θέματος πολύ επισταμένα και επίμονα τόσο από εμένα προσωπικά όσο και από τον αρχηγό της παράταξης Δημήτρη Πιτσικάκη- Κούτουλο, με μοναδικό σκοπό να αποδειχθεί η αλήθεια, πριν από λίγες μέρες και συγκεκριμένα στις 11/4/2024 ενημερωθήκαμε ότι ολοκληρώθηκε ο έλεγχος και εκδόθηκε το πόρισμα της ΕΑΔ».
Στην ανάρτησή της καταλήγει ως εξής:
«Παρόλο που έχουν εδώ και 10 μέρες το πόρισμα στα χέρια τους και αναζητούν νομική κάλυψη εκτός Κρήτης, γιατί μάλλον δεν εμπιστεύονται τα μέλη των Δικηγορικών Συλλόγων της Κρήτης, έχει το θράσος, θα έλεγα εγώ, ο κ. Μποκέας να παρουσιάζεται σαν ήρωας παραδεχόμενος τις ατασθαλίες και προσποιούμενος ότι θα θωρακίσει το Δήμο.
Μη προσπαθείτε να υποτιμήσετε την νοημοσύνη μας κ. Μποκέα!!! Τα στοιχεία υπάρχουν και θα τα παραθέσω παρακάτω, ώστε να ενημερωθούν όσοι δεν εθελοτυφλούν και να καταλάβουν ότι το ΚΑΘΑΡΑ ΔΥΝΑΤΑ ΨΗΛΑ καταρρίφθηκε! Γνωρίζατε πολύ καλά τις παρανομίες σας και παρόλαυτα συνεχίζατε να διαλαλείται το σύνθημα σας. Μη νομίζετε ότι μπορείτε να κρυφτείτε πλέον πίσω από το δάκτυλο σας! Η δικαιοσύνη θα φωτίσει την αλήθεια και τότε θα έχετε να αντιμετωπίσετε εκτός τις πειθαρχικές και τις ποινικές σας ευθύνες. Και τότε όλα θα είναι ΚΑΘΑΡΑ ΔΥΝΑΤΑ ΨΗΛΑ και στο
ΦΩΣ!!!!!!!».

Μ. Μποκέας: «Δεν έχω μάθει να κρύβομαι»

Στη σκιά του ελέγχου το κλίμα στο Δημοτικό Συμβούλιου την περασμένη Παρασκευή ήταν βαρύ και ασήκωτο. Όλοι περίμεναν ο δήμαρχος Μαλεβιζίου να πάρει θέση για κάτι που ήδη ήταν γνωστό, ότι ο έλεγχος δηλαδή αφορά στον δικό του Δήμο.
Ο κ. Μενέλαος Μποκέας, επέλεξε να μιλήσει για αυτό το σοβαρό θέμα μέσα στο δημοτικό συμβούλιο και κατ΄επέκταση στους δημότες όπως είπε στην έναρξη της τοποθέτησής του, για να σβήσει σκιές, παραφιλολογία και κακόβουλες αναρτήσεις.
«Ποτέ δεν έχω μάθει να κρύβομαι. Όλα στο φως» είπε μεταξύ άλλων στο σώμα, αναφερόμενος σε ορισμένα από τα στοιχεία που ήδη έχουν κοινοποιηθεί, δεσμευόμενος από το απόρρητο της έκθεσης. Γνωστοποίησε ότι πριν λίγες ημέρες έφτασε στον Δήμο η έκθεση ελέγχου της ΕΑΔ με συμπεράσματα, προτάσεις και συστάσεις όπου σύμφωνα πάντα με τον ίδιο καταγράφονται ελλείψεις σε σχέση με τις τυπικές προϋποθέσεις των μεταδημοτεύσεων.
«Οι ελλείψεις αφορούν σε τυπικές και όχι ουσιαστικές προϋποθέσεις μιας μεταδημότευσης. Σε πολλές από ,αυτές τις περιπτώσεις συντρέχουν και ουσιαστικές προϋποθέσεις. Επομένως οι πλημμέλειες αφορούν στο τυπικό μέρος της διαδικασίας σε σχέση με αυτό που λέει η έκθεση. Δυστυχώς η έκθεση βγάζει στην επιφάνεια παθογένειες και κακές πρακτικές κεκτημένης ταχύτητας πολλών δεκαετιών και αυτές θίγονται με την έρευνα που είναι στα αρχικά της στάδια».
Είπε επίσης ότι ακόμα δεν έχει ασκηθεί καμία ποινική ή πειθαρχική δίωξη, αυτό είναι κάτι που αν προκύψει θα προκύψει στη συνέχεια. Ενημέρωσε ταυτόχρονα ότι έχει έρθει σε επικοινωνία
με συγκεκριμένο νομικό γραφείο εκτός Κρήτης, για αντικειμενικούς λόγους και λόγους μεγαλύτερης αμεροληψίας, και τον πρόεδρο του δικηγορικού συλλόγου Θεσσαλονίκης, Δημήτρη Φθινοκαλιώτη, για να ενισχύσει την προσπάθεια να συμμορφωθεί ο Δήμος με τα όσα προτείνει η ΕΑΔ.
«Δεσμεύομαι ότι ο δήμος θα συμμορφωθεί και θα ενισχυθεί με το ισχυρότερο σύστημα διαφάνειας που θα έχει δει δήμος στη χώρα» είπε ο κ. Μποκέας Δεσμεύτηκε επίσης και ότι με την ολοκλήρωση κάθε διαδικασίας θα ενημερώνεται το Δημοτικό Συμβούλιο. Το πολιτικό του μήνυμα το κράτησε για το τέλος λέγοντας ότι όσοι προσπαθούν να συνδέσουν τη διαδικασία που είναι σε εξέλιξη με τις εκλογές κυνηγούν φαντάσματα, καθώς δεν προκύπτει καμία αμφισβήτηση του εκλογικού αποτελέσματος.
«Τέλος, θα ήθελα να βεβαιώσω όσους προσπαθούν να συνδέσουν το εκλογικό αποτέλεσμα με την εν εξελίξει διαδικασία κυνηγούν φαντάσματα. Σε καμία περίπτωση ούτε από την έρευνα ούτε από την αμείλικτη πραγματικότητα των αριθμών δεν προκύπτει αμφισβήτηση του εκλογικού αποτελέσματος. Οι δημότες έχουν επιλέξει δημοτική αρχή. Όσοι επιλέγουν να κυνηγούν
φαντάσματα αντί να αποτελούν μέρος της λύσης των προβλημάτων του τόπους μας είναι δικαίωμά τους αλλά η δημοτική αρχή δεν θα τους ακολουθήσει. Θα συνεχίσουμε τον δρόμο της συνεννόησης, της ενότητας της παραγωγής έργου που έχει ανάγκη ο τόπος μας να
πάρει μπροστά», κατέληξε ο κ. Μποκέας.

Δ. Πιτσικάκης: Ζητά ανάληψη ευθύνης

Μέσα στο δημοτικό συμβούλιο η αντιπολίτευση διατήρησε χαμηλούς τόνους.
«Χαίρομαι που ο δήμαρχος βρήκε το θάρρος και μίλησε για αυτά που έχουν συμβεί, αν έχουν συμβεί» ήταν η απάντηση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Δημήτρη Πιτσικάκη, λέγοντάς του ότι η παράταξή του, δεν κυνηγάει φαντάσματα.
«Κύριε δήμαρχε δεν είμαστε εμείς που κυνηγάμε φαντάσματα. Γνωρίζουμε ότι ο κόσμος σας ψήφισε αλλά το άλλο μισό ψήφισε εμάς. Εγώ εύχομαι όλο αυτό που ακούγεται να μην είναι αλήθεια γιατί θα υπάρξουν και ποινικές διώξεις και όχι από εμάς. Εμείς θέλουμε όλα να είναι στο φως και χαίρομαι που πήρες το θάρρος και το είπες».
Πάντως ο κ. Πιτσικάκης ζήτησε ανάληψης ευθύνης. «Αν έχει συμβεί, από όποιον που έχει συμβεί να αναλάβει τις ευθύνες του γιατί ο κόσμος έχει
μείνει με το στόμα ανοικτό και περιμένει εξελίξεις».
Η ανακοίνωση της «Συνεργασίας Ευθύνης»
"Ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας έπραξε στο Δημοτικό Συμβούλιο αυτό που έπρεπε να κάνει εξ αρχής. Η παραδοχή του ως προς τον έλεγχο από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας (Ε.Α.Δ.) για τις παράτυπες μεταδημοτεύσεις στο Δήμο Μαλεβιζίου, δείχνει ότι υπάρχει θέμα ανεξάρτητα από την έκβαση της υπόθεσης στο πειθαρχικό και νομικό κομμάτι.
Το πλήθος των μεταδημοτεύσεων είναι πολύ μεγάλο για να δικαιολογηθεί σαν μια συνηθισμένη διαδικασία που συμβαίνει και σε πολλούς άλλους Δήμους. Πόσο μάλλον όταν έχουν γίνει μόνο σε έξι μήνες τόσες πολλές μεταδημοτεύσεις. Αυτή η κίνηση μας δείχνει ξεκάθαρα ότι υπήρχε συγκεκριμένη στόχευση από την Δημοτική Αρχή.
Σαν παράταξη δεν επιδιώκουμε αλλαγή εκλογικού αποτελέσματος ούτε κυνηγάμε φαντάσματα κ. Μποκέα, αλλά ούτε θέλουμε να καταδικάσουμε εκ των προτέρων ανθρώπους.Θέλουμε να λάμψει
η αλήθεια και να βγουν στο φώς όλα όσα έχουν γίνει. Όλα στο φώς λοιπόν γιατί α αυτό αξίζει το Μαλεβίζι και ο κόσμος του".

Η ΠΡΩΤΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ

 

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ