2ο Δημοτικό Σχολείο Αγ. Μαρίνας: Ο Σύλλογος Γονέων ευχαριστεί τους γονείς για τον δυναμικό αγώνα που έφερε αποτελέσματα

Αναμένουν από τη δημοτική αρχή και τη συνέχεια αλλά και τη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα της σχολικής στέγης

Petite Perle 300×250

 

Μετά τις παρεμβάσεις που έγιναν κατά  τη διάρκεια των διακοπών του Πάσχα στο 2ο  δημοτικό σχολείο της Αγίας Μαρίνας από τη δημοτική αρχή για την  αντικατάσταση των τουαλετών που ήταν σε άθλια κατάσταση αλλά και τις εργασίες που έγιναν  για την αποκατάσταση των σοβάδων, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου αναφέρεται στις διεκδικήσεις και τον αγώνα που έκαναν οι γονείς  τους τελευταίους έξι μήνες για αυτό το αποτέλεσμα.

Όπως αναφέρουν, αναμένουν από τη  δημοτική αρχή όχι μόνο να συνεχίσει τις εργασίες που αναφέρονται και στο έγγραφο του υγειονομικού και να βελτιώσει το οδικό περιβάλλον γύρω από το σχολείο, αλλά να προβαίνει τακτικά σε ελέγχους των σχολικών κτηρίων και να παρεμβαίνει άμεσα όταν χρειάζεται.

Η ανακοίνωσή τους αναφέρει : 

"Μετά από επισημάνσεις χρόνων και μια σειρά παρεμβάσεων που κράτησαν σταθερά τους τελευταίους έξι μήνες από τον σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μαρίνας, των αντίστοιχων καθυστερήσεων και αόριστων υποσχέσεων από την πλευρά της δημοτικής αρχής, αποδείχτηκε τελικά ότι χρειάζονταν να αφιερωθούν μόλις 15 μέρες, όχι να ανακαινιστεί το σχολείο αλλά για να αντικατασταθούν οι τουαλέτες και να συμμαζευτούν οι σοβάδες, για να μην κινδυνεύουν τα παιδιά μας.
Αποδείχθηκε επίσης ότι ούτε οι συναντήσεις, τα τηλεφωνήματα και οι επιστολές, ούτε καν η δημοσιοποίηση του προβλήματος ήταν αρκετά από μόνα τους, για να προχωρήσει η δημοτική αρχή σε επισκευές, αλλά τον καθοριστικό ρόλο έπαιξε η κινητοποίηση και η ανυποχώρητη στάση των γονιών που υπερασπίστηκαν το αυτονόητο δικαίωμα των παιδιών τους να φοιτούν σε ασφαλές σχολείο.
Για αυτόν το λόγο, σε αυτούς αξίζουν τα συγχαρητήρια και ένα θερμό ευχαριστώ. Μεγάλο, επίσης, ευχαριστώ στη διεύθυνση και στους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας για την υποστήριξή τους.
Μέσα όμως από αυτή τη διαδικασία οι γονείς είχαμε και άλλα εξίσου σημαντικά κέρδη. Αναδείχθηκαν αξίες όπως αυτή της συλλογικής διεκδίκησης, της επιμονής, της αλληλεγγύης. Και αυτά θα τα κρατήσουμε ως παρακαταθήκη για να παραμείνουμε ενωμένοι και να συνεχίσουμε να διεκδικούμε.
Τώρα, όλοι εμείς οι γονείς περιμένουμε η δημοτική αρχή όχι μόνο να συνεχίσει τις εργασίες που αναφέρονται και στο έγγραφο του υγειονομικού και να βελτιώσει το οδικό περιβάλλον γύρω από το σχολείο, αλλά να προβαίνει τακτικά σε ελέγχους των σχολικών κτηρίων και να παρεμβαίνει άμεσα όταν χρειάζεται.
Καθώς, όμως το σχολείο μας όπως και κάποια ακόμα του δήμου μας, παρά τις όποιες επεμβάσεις που μπορεί να γίνονται κατά διαστήματα, ποτέ δεν θα αναβαθμιστεί πραγματικά σε ένα σύγχρονο σχολείο που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες των μαθητών του 21ου αιώνα, περιμένουμε η δημοτική αρχή να προχωρήσει στην υλοποίηση της επόμενης δέσμευσης της και να συγκαλέσει δημοτικό συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα τη σχολική στέγη του δήμου μας και την κατασκευή νέων σχολικών συγκροτημάτων".

 

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ