Ελένη Βατσινά: "Για ακόμα μια φορά ξεχάσατε τη σεισμόπληκτη Κρήτη"

Ομιλία της βουλευτή Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ κατά τη συζήτηση του Σ/Ν του Υπ.Ανάπτυξης για διατάξεις για την ενίσχυση της προστασίας του καταναλωτή

Petite Perle 300×250

Υποσχεσιολογία για τους σεισμόπληκτους που δεν εκπληρώθηκε κι αποσπασματικά μέτρα διαπίστωσε η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ, Ελένη Βατσινά στο νομοσχέδιο που ήρθε προς ψήφιση χθες στη Βουλή για την αντιμετώπιση της ακριβείας και την προστασία του καταναλωτή.

Κατά την ομιλία της, χθες στη Βουλή, η βουλευτής έκανε για ένα νομοσχέδιο με αντικείμενο την ακρίβεια το οποίο έφτασε να αποτελεί "συνονθύλευμα διατάξεων που καμία σχέση δεν έχουν με την αντιμετώπισή της".

"Σημαντικό ζήτημα είναι η αδυναμία των καταναλωτών να αγοράσουν τα βασικά είδη του σούπερ μάρκετ. Σημαντικό ζήτημα είναι η ρύθμιση του σπουδαίου στεγαστικού ζητήματος, που παραμένει εξαιρετικά πιεστικό. Σημαντικό ζήτημα είναι ότι ξεκίνησαν οι πρώτες καταχωρίσεις στην πλατφόρμα για το τεκμαρτό εισόδημα, που σημαίνει ότι θα πάρετε ένα δείγμα για την αποτυχία του φορολογικού εγχειρήματος που φορτώσατε στις πλάτες της μικρομεσαίας επιχείρησης"- ανέφερε χαρακτηριστικά η Ελένη Βατσινά.

Η ίδια όμως έκανε λόγο και για απογοήτευση, η οποία προκύπτει από τη σπουδαία παράλειψη για ισονομία και ισοπολιτεία. Αναφέρθηκε στους σεισμόπληκτους του Αρκαλοχωρίου, θέμα που η κ.Βατσινά έχει αναδείξει με τουλάχιστον πέντε ερωτήσεις και μια πρόσφατη επίκαιρη ερώτηση. Μάλιστα πρόσφατα η επίσκεψη στην περιοχή του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη "σας θορύβησε και αναγκάστηκε ο υφυπουργός κ.Τριαντόπουλος να επισκεφθεί άρον άρον την περιοχή" – σημείωσε με έμφαση η βουλευτής, παραπέμποντας μάλιστα στις δεσμεύσεις του υφυπουργού για «ενδυνάμωση Υπηρεσίας, νέα πρόβλεψη για πράσινα κτήρια, νέο σχήμα στήριξης επιχειρήσεων, ανάγκη συνεργασίας από όλους».

Η Κυβέρνηση ξέχασε το Αρκαλοχώρι, θα ξεχάσει και τη Θεσσαλία

Ωστόσο "για ακόμη μια φορά διαπιστώσαμε πως ξεχάσατε και το Αρκαλοχώρι και όλη τη σεισμόπληκτη Κρήτη", σημείωσε. Την ώρα που οι πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας πολύ σωστά ενισχύονται με τα μέτρα του αφορολόγητου και του ακατάσχετου, θα πρέπει κι εκείνοι να ανησυχούν, σχολίασε η κ.Βατσινά, γιατί, όπως τόνισε "μετά από 2-3 χρόνια η κυβέρνηση θα τους ξεχάσει κι αυτούς". Η βουλευτής αναφέρθηκε για άλλη μια φορά, στη Βουλή στους σεισμόπληκτους ιδιοκτήτες χιλιάδων κίτρινων και κόκκινων κτηρίων, με την αναστολή πλειστηριασμών, την πρόβλεψη ακατάσχετου λογαριασμών όπου πιστώνονται επιδόματα και αποζημιώσεις να παραμένουν στο "συρτάρι". Μάλιστα παρέθεσε παράδειγμα κατάσχεσης ποσού της Αρωγής και φοιτητικού επιδόματος από λογαριασμό πολύτεκνης οικογένειας, το οποίο τελικά αποδόθηκε χάρη στον πολύ δραστήριο Σύλλογο Σεισμόπληκτων του Δήμου Μινώα.

"Το Ηράκλειο, κύριοι της Κυβέρνησης, άξιζε την επίσκεψή σας, άξιζε την υποσχεσιολογία σας, δεν άξιζε όμως την νομοθετική σας παρέμβαση;"- τόνισε σκωπτικά η Ελένη Βατσινά.

Η βουλευτής έκλεισε την ομιλία της τονίζοντας ότι η Κυβέρνηση επιδίδεται σε ένα τεστ αντοχών προς τους πολίτες, με ανεξέλεγκτες αυξήσεις τιμών, κατασχέσεις, υπερφορολόγηση, ανεξέλεγκτη πολιτική των τραπεζών ενώ δεσμεύτηκε ότι "το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να χαλάει τα σχέδια της Κυβέρνησης όλο και περισσότερο".

 

 

 

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ