'Πως αφουγκράστηκα τις Ευρωεκλογές του 2024 στην Ελλάδα"

Petite Perle 300×250

Άρθρο του Ιωάννη Μπιζανάκη

 

"Ένα παιδί μεγαλώνει.

Ορκιστείτε να' χει το παιδί το ψωμί του και το βιβλίο του, να μάθει να γράφει Σ' αγαπώ,

να κρατάει μπράτσο τον ήλιο σ' ένα ανθισμένο περιβόλι."

Γ. ΡΙΤΣΟΣ

Κανείς δεν πρέπει να θεωρεί την κοινωνία δεδομένη και τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται βέβαιο στην πολιτική.

60% ΑΠΟΧΗ

10% ΛΕΥΚΑ-ΑΚΥΡΑ

Δηλαδή περίπου τα 2/3 της Ελλάδας αποτελείται από αυτούς που όπως γεννήθηκαν έτσι θα πεθάνουν ψηφίζοντας το ίδιο κόμμα και δεν αλλάζουν αλλά ούτε καταλαβαίνουν τι εστί αυτό που ψηφίζουν ,από Πολιτικούς, Υποψηφίους Πολιτικούς και Βολεμένους που φοβούνται μην χάσουν τη θέση τους, ή Μη Βολεμένους που ευελπιστούν να βολευτούν από αυτόν που θα ψηφίσουν.

Και έχει μείνει ένα ποσοστό 2-3% (δεν νομίζω ότι είναι παραπάνω) που προσπαθεί να περάσει κάποιο πολιτικό μήνυμα ψηφίζοντας και τους  "γράφουν " οι Πάντες.

Ακούσατε δηλώσεις από όλους;

Όλοι είναι ευτυχισμένοι!!

Η ΝΔ έχασε 1.120.000 ψήφους.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σταθερός και αμετακίνητος.

Στο ΠΑΣΟΚ φωνάζουν για αλλαγή ηγεσίας.

Το ΚΚΕ πολύ χαμηλά ποσοστά κλπ, κλπ.

Φυσικά όλα τα κόμματα δηλώνουν ότι έλαβαν το μήνυμα από την αποχή. Κοινώς…

χέστηκαν… αυτό ακριβώς θέλουν. Να απέχουμε και αν γίνεται να αυξηθεί κι άλλο και να ψηφίζονται μόνοι τους, ακόμα καλύτερα!!

Γι΄αυτό γελάνε και τα μουστάκια τους.

Αυτή η κοινωνία που ζούμε και αυτό το καθεστώς που βιώνουμε, παράγει μιζέρια, φτώχεια,απελπισία, κάθε είδους δολοφονίες ακόμα και βίαιες ψυχολογικές καταστάσεις με απρόβλεπτες ατομικές και συλλογικές συνέπειες. Εκτός των άλλων παράγει και ΚΟΜΜΑΤΑ.

Θα ήθελα να γίνει μια δημόσια συζήτηση, για να μας εξηγήσουν οι αρχηγοί των κομμάτων αυτών, ποιος είναι ο λόγος και η ωφέλεια της ύπαρξης αυτών των κομμάτων που δήθεν ηγούνται;

Πως αυτό το παρακρατικό μόρφωμα, βοηθάει την ανθρωπότητα, αφού συνεχώς δημιουργεί μεγαλύτερη φτώχεια, ανασφάλεια και εξάρτηση.

Να μας εξηγήσει ο κος. Μητσοτάκης, κος. Κασσελάκης, ο κος. Ανδρουλάκης, ο κος. Κουτσούμπας πως ακριβώς, τι είναι αυτό το υπέροχο, ιδανικό, αξιακό σύστημα που υποτίθεται εξυπηρετούν όλα αυτά τα μορφώματα, ούτως ώστε να ασχολούνται πάρα πολλοί  άνθρωποι μαζί τους.

Το μεγαλύτερο χρέος στην Ελλάδα το δημιουργούν ακριβώς αυτά τα κόμματα και το πληρώνουμε εμείς.

Όλοι είμαστε αυτή τη φορά, επιτέλους συνυπεύθυνοι. Εκεί που κάποιοι βλέπουν αναλφάβητους, εμείς βλέπουμε μεγαλοφυείς. Γιατί οι άνθρωποι που είναι αρκετά ρομαντικοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο και είναι αυτοί που στο τέλος το κάνουν.

Ας μας διδάξει μια φορά η ιστορία μας.

 

 

*  Εκπαιδευτής Υποψ. Οδηγών – Κρητικολόγος

 

Ελλάδα - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ