Ημερίδα διάσωσης και κοινωνικής ευαισθητοποίησης για τους σεισμούς στο Αρκαλοχώρι

Petite Perle 300×250

Ο Δήμος Μινώα Πεδιάδας σε συνεργασία με την εθελοντική ομάδα Διαχείρισης Ανθρωπιστικών Κρίσεων ΕΠΙΔΡΑΣΙΣ διοργανώνουν την Κυριακή 30/6 ημερίδα στο Αρκαλοχώρι με αφορμή την επίσκεψη της εθελοντικής ομάδας "Διασώστες Ζωής – Πρώτοι Βοηθοί" από την Κύπρο.

Οι Κύπριοι διασώστες θα μεταβούν στο Ηράκλειο στις 30 Ιουνίου 2024 με σκοπό να συμμετάσχουν σε κοινή δράση με τον Δήμο και την ομάδα ΕΠΙΔΡΑΣΙΣ, με θέμα τον πρόσφατο σεισμό και το κοινωνικό αποτύπωμα που έχει αφήσει.

Το πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνει:

– Ξενάγηση στις πληγείσες από τον σεισμό περιοχές (Χουμέρι, Γάσι, Αρκαλοχώρι/ οικίσκοι προσωρινής διαβίωσης σεισμοπλήκτων) και εισήγηση από εθελοντές που διαχειρίστηκαν την κατάσταση τότε.

– Συμβολική δενδροφύτευση

– Πραγματοποίηση άσκησης έρευνας και διάσωσης αγνοούμενου με την ονομασία "Γλαύκος του Μίνωα" από τις δύο διασωστικές εθελοντικές ομάδες στον χώρο του εκθεσιακού κέντρου Αρκαλοχωρίου.

Οι πολίτες που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν την άσκηση έρευνας και διάσωσης, θα πρέπει να βρίσκονται την Κυριακή 30 Ιουνίου 2024,  στον χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου στις 11.30 π.μ.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ