Ενημερωτική Εκδήλωση για τις Ενεργειακές Κοινότητες στο Δήμο Μαλεβιζίου

Petite Perle 300×250

Η Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο του Στρατηγικού Σχεδιασμού της, με σαφή προσανατολισμό στον άξονα της ενεργού περιβαλλοντικής διαχείρισης, σχεδιάζει δράσεις σε ολόκληρη την Κρήτη με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών, σε θέματα που αφορούν στην Ενεργειακή Μετάβαση.

Η εκδήλωση αφορά όλους όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για την ενεργειακή μετάβαση καθώς και την δράση των ενεργειακών κοινοτήτων και θα λάβει χώρα διά ζώσης, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο του Δήμου Μαλεβιζίου στο Γάζι, Παλαιά ΕΟ Ηρακλείου Ρεθύμνου 232, την Τετάρτη 03/07/2024 και ώρα 17:30.

 

Η πρωτοβουλία αυτή χρηματοδοτείται από το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΠΠΑ) και θα υλοποιηθεί από επιστήμονες του χώρου της ενέργειας και μέλη της Μινώα Ενεργειακής Κοινότητας, με την τεχνική και διοικητική υποστήριξη του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΔΑΙΔΑΛΟΣ Α.Ε.».

Στόχος είναι η ενημέρωση για τις ευκαιρίες αξιοποίησης και τα πλεονεκτήματα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, την απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, τον τρόπο λειτουργίας των Ενεργειακών Κοινοτήτων ευρείας βάσης και τη συμβολή αυτών στο κοινωνικό σύνολο. Μέσα από την ολοκληρωμένη και πολύπλευρη ενημέρωση αναδεικνύεται η φιλοσοφία της ενεργειακής δημοκρατίας και δικαιοσύνης.

Παράλληλα, η δράση στοχεύει να αποτελέσει κίνητρο για τη συνειδητή εμπλοκή του κάθε πολίτη στην ενεργειακή μετάβαση προς τις καθαρές πηγές ενέργειας, την ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας και της αλληλέγγυας οικονομίας. Με αυτόν τον τρόπο οι επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας γίνονται με αρωγό την κοινωνία, ενώ τα οικονομικά και κοινωνικά οφέλη επιστρέφουν στις τοπικές οικονομίες.

Σας προσκαλούμε να γνωρίσετε με ποιο τρόπο μέσα από την ατομική ευθύνη αλλά και τις συλλογικές συνέργειες μπορούμε να προχωρήσουμε στο δρόμο για τη βιωσιμότητα, την αειφορία και την ποιοτική ανάπτυξη.

Για την εγγραφή σας, μπείτε στο Link: https://minoanenergy.com/event-registration-ecom-gazi/

Πληροφορίες: Σπύρος Αλεξάκης, τηλ: 2810-751500 (εσωτ.19) και στα email: [email protected] και [email protected]

 

Πρόγραμμα ημερίδας για τις Ενεργειακές Κοινότητες

Τετάρτη 03/07/2024

 

Ώρα    Εισήγηση

 

17:30 – 18:00

Ενεργειακές Κοινότητες/ Δείκτες ESG – Μετάβαση και οφέλη για τους πολλούς

 

18:00 – 18:30

Φωτοβολταϊκά πάρκα – Με την πρίζα στον Ήλιο δημιουργούμε πρόσθετο εισόδημα

18:30 – 19:00            Αιολική ενέργεια – Αξιοποιούμε σωστά τον άνεμο του τόπου μας

 

Διάλειμμα 30 λεπτών

 

19:30 – 20:00

 

Βιομάζα – Γεωθερμία – Το τεράστιο δυναμικό της Κρήτης

 

20:00 – 20:30

Υδατικά αποθέματα – Ας μιλήσουμε για το νερό…..

 

20:30 – 21:00

 

Τοποθετήσεις – συζήτηση

 

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ