«Μπάτε σκύλοι αλέστε…» στον ΟΠΕΚΕΠΕ;

Petite Perle 300×250

Πολύς κόσμος ακούει για τον ΟΠΕΚΕΠΕ και αν δεν είναι αγρότης αναρωτιέται τί είναι τελικά αυτός ο ΟΠΕΚΕΠΕ; Λοιπόν πρόκειται για τον Ελληνικό Οργανισμό πληρωμών των κοινοτικών ενισχύσεων που εποπτεύεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Οι αποκαλύψεις όμως των τελευταίων ημερών με το «πάρτι» εκατομμυρίων και τα «τσεκ» επιδοτήσεων σε ανύπαρκτους αγρότες περιγραφούν μια άλλη εικόνα.
«Μπάτε σκύλοι άλεστε, κι αλεστική μη δώσετε!», λέει ο λαός. Κάποιοι τολμηροί φαίνετε να έχουν το πρώτο χέρι. Είτε έχουν πλάτες… είτε πιστεύουν πως μέσα στο χάος των αριθμών δεν θα τους ανακαλύψουν.
Γιατί όπως εύστοχα λένε, όσοι γνωρίζουν, το ποσό των σχεδόν 14εκ. ευρώ για επιδότηση βιολογικών που φαίνεται να πήρε αγρότης από την Ήλιδα της Ηλείας, είναι εξωπραγματικό, όχι μόνο για τα ελληνικά αλλά και για τα κοινοτικά δεδομένα. Για να λάβει μάλιστα κάποιος 14 εκατ. ευρώ, ως ενίσχυση στην Βιολογική Γεωργία πρέπει να δηλώσει εκτάσεις πάνω από 200.000 στρέμματα. Υπάρχει τέτοια εκμετάλλευση στην Ελλάδα; Σε επικοινωνία που είχε ο ΣΚΑΪ με τον ΟΠΕΚΕΠΕ αναφέρθηκε ότι το συγκεκριμένο ποσό ήταν «αντιλογιστικές κινήσεις της κοινοτικής συμμετοχής για την περίοδο του 2023 με το ΑΦΜ του οργανισμού και ότι δεν εισέπραξε τα χρήματα ο συγκεκριμένος αγρότης».
Με βάση την έρευνα ο ΟΠΕΚΕΠΕ ο αγρότης έχει να πάρει επιδότηση από το 2006, χρονιά που είχε εισπράξει ένα μικρό ποσό 67 ευρώ.
Η αποκάλυψη για τον παραγωγό «φάντασμα», είναι η δεύτερη υπόθεση που «σκάει» στον ΟΠΕΚΕΠΕ, μετά τα 63εκατ. ευρώ που πληρώθηκαν με βάση τη χρονιά δηλώσεων 2021, ενώ αφορούσαν τη χρονιά δηλώσεων 2022. Το υπουργείο και ο ΟΠΕΚΕΠΕ επικαλέσθηκε εκ παραδρομής σφάλμα.
Πολλά δεν είναι τα σφάλματα που έχουν μαζευτεί ;
Αλλά θα μου πείτε σε ένα σύστημα, που όπως φαίνεται, μπορεί να επέμβει κάποιος, γιατί να μην το κάνει;
Οι αγρότες πάντως αναρωτιούνται γιατί δεν έχουν επέμβει ακόμα οι Εισαγγελικές αρχές;

ΔΑΦΕΡΜΟΣ 450×450
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ