Πρόσφατα συζητήθηκε στη Βουλή επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Μεσσηνίας Αλέξη Χαρίτση προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικά με την απαράδεκτη απώλεια πόρων από την ΚΑΠ για τα προγράμματα των ΟΕΦ (Οργανώσεις Ελαιουργικών Φορέων) το 2023 και τι μέλλει γενέσθαι για το 2024.
Ο υπουργός στην απάντησή του κατά την πρωτολογία του τόνισε ότι υφίστανται προς αξιολόγηση 80 κατατεθειμένα επιχειρησιακά προγράμματα συνολικού αιτούμενου ενωσιακού προϋπολογισμού περίπου 71,5 εκατ. €.
Δυστυχώς το 2023 οι επιδοτήσεις ύψους 10,3 εκ. ευρώ δεν δόθηκαν στους ελαιοπαραγωγούς αλλά με ευθύνη του υπουργείου και του τότε υπουργού επιστράφηκαν στα κοινοτικά ταμεία.
Την ίδια ώρα σε δελτίο τύπου διαβάζουμε πως τοπικός βουλευτής ξεκινάει περιοδεία στο νομό με στόχο τη διαρκή επαφή με τους πολίτες του Ηρακλείου και τη συζήτηση των κρίσιμων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η κοινωνία. κατά τη διάρκεια της περιοδείας ο Βουλευτής (το β κεφαλαίο για να δείχνουμε το μπόι μας) θα συνομιλήσει με πολίτες, επαγγελματίες και εκπροσώπους φορέων για τα προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή και τις προοπτικές επίλυσής τους καθώς και για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους.
Ο κύριος βουλευτής επισημαίνει, στο κλείσιμο του δελτίου τη σημασία αυτής της περιοδείας ως ευκαιρία για άμεση και ουσιαστική επικοινωνία με τους πολίτες, υπογραμμίζοντας πως «οι λύσεις βρίσκονται μόνο όταν ακούμε και συνεργαζόμαστε με την κοινωνία και φυσικά με την κυβέρνηση και τους αρμόδιους».
Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων του με τις τοπικές κοινωνίες εύχομαι να έχει μία καλή δικαιολογία γιατί με δική του ευθύνη δεν άνοιξε το 2023 το πρόγραμμα για τους ελαιοπαραγωγούς και χαθήκαν τα χρήματα. Ελπίζω μόνο να μην ρίξει την ευθύνη στον «αποδιοπομπαίο τράγο» του υπουργείου που είχε την πολιτική ευθύνη. Κάτι δυστυχώς που συνηθίζει.
Αν και με το πολιτικό θράσος που τον διακρίνει δεν το αποκλείω καθόλου. Απλά να του θυμίσω ότι ο «αποδιοπομπαίος τράγος» είναι ακόμη στη θέση του. Ο ίδιος λόγω της ανεπάρκειάς του και των πολλών προβλημάτων που δημιούργησε στον αγροτικό κόσμο «ιδιωτεύει».