
Ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σε σχεδόν 100 πόλεις της Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό
Η φράση «Δεν έχω οξυγόνο» γίνεται σύμβολο πένθους, αντηχώντας σήμερα σε δεκάδες σημεία σε όλη τη χώρα, με επίκεντρο τη τραγωδία των Τεμπών και αίτημα την απονομή δικαιοσύνης.
Οι οικογένειες των θυμάτων, μέσα από τον Σύλλογο Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών, απαιτούν σαφείς απαντήσεις για την έκρηξη και τη φωτιά που οδήγησαν σε αυτή την τραγωδία. «Ζητάμε να διερευνηθεί πλήρως η υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες», δηλώνει η πρόεδρος του συλλόγου, Μαρία Καρυστιανού.
Στο Ηράκλειο από νωρίς άρχισε να μαζεύεται πλήθος κόσμου στην πλατεία ελευθερίας, παρά τις εργασίες ανάπλασης που είναι σε εξέλιξη, αλλά και στην Λεωφόρο Δικαιοσύνης, με τους συγκεντρωμένους να φτάνουν σχεδόν μέχρι και το λεγόμενο σταυρό της πόλης, κοντά στην Πλατεία Λιονταριών.
Ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σε σχεδόν 100 πόλεις της Ελλάδας αλλά και στο εξωτερικό
Σε μήνυμα που αναγνώστηκε στους συγκεντρωμένους στο Ηράκλειο, εκ μέρους του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών αναφέρεται:
«Βρισκόμαστε εδώ να τιμήσουμε την μνήμη των ανθρώπων που χάθηκαν
Ή τραγωδία στα Τέμπη ήταν ένα έγκλημα
Ζητάμε δικαιοσύνη και αλήθεια
Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι τόσοι άνθρωποι χάθηκαν ζωντανοί
Σήμερα σε κάθε γωνιά του πλανήτη όπου υπάρχουν Έλληνες ο λαός λέει φτάνει πια , δεν έχουμε άλλο οξυγόνο.
Σήμερα χτυπάει η καρδιά μιας κοινωνίας που λέει κανένα έγκλημα χωρίς τιμωρία"
Δείτε φωτογραφίες από την συγκέντρωση στο Ηράκλειο: