
Νερό από τα θεμέλια της αναβλύζει κατοικία στον Κρουσώνα οδηγώντας σε απόγνωση τον ιδιοκτήτη Φίλιππο Λιαντράκη. Από την αποθήκη του σπιτιού του τα τελευταία επτά χρόνια τρέχει το νερό μετατρέποντας το ισόγειο σε λίμνη!
Της Χρυσούλας Καλλιγιαννάκη
Μάλιστα τις τελευταίες ημέρες η ροή του αυξάνεται συνεχώς. Πριν από ένα χρόνο, το νερό που λίμναζε στην αποθήκη της κατοικίας ήταν μολυσμένο καθώς ύστερα από αναλύσεις στο χημείο διαπιστώθηκε πως περνούσαν λύματα από διπλανή κατοικία λόγο άλλης βλάβης που αφορούσε στο αποχετευτικό δίκτυο.
Οι οχλήσεις προς τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης του Δήμου Μαλεβιζίου από τον ιδιοκτήτη της κατοικίας αλλά και από τους υπόλοιπους κατοίκους στην γειτονιά, πλησίον της Πλατείας Ντάμπαση στην Αγία Τριάδα του Κρουσώνα είναι πάρα πολλές. Υπήρξαν ορισμένες επεμβάσεις από τα συνεργεία της ΔΕΥΑΜ, ωστόσο το πρόβλημα παραμένει άλυτο εγκυμονώντας κινδύνους ακόμα και για την ασφάλεια της κατοικίας.
Ο ίδιος ο κ. Λιαντράκης εκφράζει την ανησυχία του για την στατικότητα του κτιρίου και κατ' επέκταση για την ασφάλεια της οικογένειας του.
Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες τα σίδερα της οικοδομής στις κολώνες έχουν σκουριάσει. Τα νερά που τρέχουν και στον δρόμο φτάνοντας μέχρι και την κεντρική Πλατεία του χωριού καθιστούν επικίνδυνο και το οδόστρωμα καθώς παρουσιάζει ήδη αυξημένη ολισθηρότητα.
Το πρόβλημα με την παρουσία των λυμάτων ύστερα από την παρέμβαση της ΔΕΥΑΜ ευτυχώς επιλύθηκε σύντομα, όχι όμως συνολικά το πρόβλημα της διαρροής που έχει εξελιχθεί σε εφιάλτη για τον Κρουσανιώτη ιδιοκτήτη της κατοικίας. Την ίδια ώρα χάνονται χιλιάδες κυβικά νερού σε μια εποχή που η λειψυδρία μαστίζει συνολικά το νησί.
Ο κ. Λιανδράκης επιχείρησε με προσωπικές παρεμβάσεις να οδηγήσει εκτός του σπιτιού του νερά που αναβλύζουν από τα θεμέλια, κατευθύνοντάς τα προς τον δρόμο για να περισώσει ό,τι μπορεί. Αναγκάστηκε δε να μεταφέρει πολλά αντικείμενα από την αποθήκη του. Το χειρότερο ωστόσο είναι η ανασφάλεια που του προκαλεί η συνεχόμενη ροή του νερού. "Αν γίνει ένας σεισμός, θα πάει κάτω το σπίτι. Έρχονται τα εγγόνια μου στο σπίτι. Έχουμε παιδί με ειδικές ανάγκες. Ανησυχούμε", δηλώνει αγανακτισμένος στη "Φωνή του Μαλεβιζίου" ο κ. Φίλιππος Λιανδράκης, ο οποίος αναφέρει πως "ο κόμπος έφτασε στο χτένι" και αν δεν αντιμετωπιστεί οριστικά το πρόβλημα θα αναγκαστεί να φτάσει μέχρι και τον Εισαγγελέα.
Εξιστορώντας την ταλαιπωρία του υπογραμμίζει πως απαιτείται να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος του δικτύου ύδρευσης του χωριού. Πριν από περίπου ένα μήνα με αφορμή άλλη βλάβη του δικτύου στην κεντρική αγορά του χωριού, αφού έκλεισαν το δίκτυο για να αποκατάσταση της ζημιάς, σταμάτησε να τρέχει το νερό και από το σπίτι του κ. Λιαντράκη. Στη συνέχεια όμως και καθώς ξανάνοιξε το δίκτυο, η ροή του νερού συνεχίστηκε από το ίδιο σημείο του σπιτιού.
Ο ίδιος αναγνωρίζει τις επεμβάσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα από την ΔΕΥΑΜ, χωρίς όμως αποτέλεσμα και καλεί να ενισχύσουν τα συνεργεία τους για τον εντοπισμό της βλάβης που τον έχει κάνει να "χάσει τον ύπνο του", όπως μας λέει.
Τι λέει η ΔΕΥΑΜ
Η "Φωνή του Μαλεβιζίου" απευθύνθηκε στον διευθυντή της ΔΕΥΑΜ, Γιώργο Κουγιουμουτζάκη, ο οποίος δεσμεύτηκε να επανέλθει η υπηρεσία εντός και αυτής της εβδομάδας, με ενισχυμένα συνεργεία αναγνωρίζοντας ως δικαιολογημένα τα παράπονα και την αγανάκτηση του εν λόγω δημότη. Ο κ. Κουγιουμουτζάκης αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις που μέχρι σήμερα έχουν γίνει επιλύοντας μόλις για λίγες ημέρες το πρόβλημα. Η διαρροή όμως συνεχίστηκε ακόμη και μετά την αποκατάσταση ενός τμήματος του δικτύου, υποστηρίζοντας πως έχει μειωθεί η ροή.
Σύμφωνα με τον ίδιο η βλάβη μπορεί να προέρχεται από τις οι παλαιές εγκαταλειμμένες κατοικίες όπισθεν της κατοικίας του κ. Λιαντράκη. Όπως είπε η πρόσβαση των συνεργείων της ΔΕΥΑΜ είναι πολύ δύσκολη στις εν λόγω κατοικίες, δεσμεύτηκε ωστόσο πως θα επανέλθει η υπηρεσία, με την προσωπική του επίβλεψη. «Είναι μια περιοχή που έχει ένα επιβαρυμένο ιστορικό με το έδαφος εκεί να κατεβάζει νερά με όδευση προς την κατοικία του συγκεκριμένου δημότη. Γνωρίζουμε πως το πρόβλημα αφορά στο δίκτυο και αυτό ψάχνουμε για να αντιμετωπίσουμε τη βλάβη. Θα επανέλθουμε για να βρούμε την λύση», κατέληξε ο κ. Κουγιουμουττζάκης.