Οι Κρουσανιώτες τίμησαν τον πολιούχο τους Άγιο Χαράλαμπο

Στην Αγία Τριάδα φέτος το επίκεντρο του εορτασμού λόγω των εργασιών αναστήλωσης του Ιστορικού Ναού

Με την ίδια ευλάβεια και κατάνυξη τιμήθηκε και φέτος από τους Κρουσανιώτες η μνήμη του πολιούχου τους Αγίου Χαραλάμπου, σε ένα διαφορετικό εορτασμό λόγω των εργασιών αναστήλωσης του ιστορικού Ναού.

Για το λόγο αυτό οι εορταστικές εκδηλώσεις έγιναν με επίκεντρο τον ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος όπου ανήμερα ανήμερα της εορτής του Αγίου τελέστη ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κνωσού κ.κ. Μεθοδίου με την παρουσία πλήθους πιστών που τίμησαν την μνήμη του Αγίου. Λόγω του ψύχους εξάλλου ματαιώθηκε και η καθιερωμένη περιφορά της εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους στα σοκάκια του χωριού.

Ομοίως με την παρουσία πλήθους πιστών τελέστη χθες το απόγευμα ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, Αρχιμανδρίτη Βαρθολομαίο Βογιατζόγλου.

Μετά το πέρας της πανηγυρικής Λειτουργίας, ακολούθησε όπως συνηθίζεται κάθε χρόνο αιμοδοσία αυτή την φορά στην αίθουσα της ενορίας Κρουσώνα και όχι στο ιατρείο του χωριού, με τους νέους και τις νέες κυρίως να δίνουν το παρών. Υπογραμμίζεται πως τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια ανήμερα του εορτασμού του Αγίου Χαραλάμπους πραγματοποιείται αιμοδοσία κάθε χρόνο σε συνεργασία με την ενορία, του συλλόγου αιμοδοσίας Κρουσώνα και άλλων φορέων του χωριού, συμβάλλοντας σημαντικά στις ανάγκες αίματος των Κρουσανιώτων

 

ΦΑΙΣΤΟΣ S/M ΜΑΝΙΑΔΗΣ

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ