Το φετινό θέμα των Πανελλαδικών εξετάσεων των Γενικών Λυκείων, εστιάζει στη δημιουργικότητα και στην αξία της.
Τα κείμενα που δόθηκαν είναι σύντομα και κατανοητά, γεγονός που θα συμβάλλει στη μείωση του άγχους και στην ευκολότερη διαχείρηση τους.
Επιπλέον, οι ασκήσεις θεωρούνται γενικά σαφείς,κινούνται στη γενική φιλοσοφία των Πανελλαδικών εξετάσεων και δεν αναμένεται να δυσκολέψουν ιδιαίτερα τους υποψηφίους.
Το θέμα της έκθεσης είναι διατυπωμένο με σαφήνεια.Ωστόσο, το β ερώτημα που αφορά τους τρόπους με τους οποίους οι νέοι επιλέγουν να εκφράσουν την δημιουργικότητα στην προσωπική τους ζωή,
ενδέχεται να προβληματίσει ορισμένους υποψηφίους. Και αυτόγιατί ιδιαίτερα σε αυτή τη φάση της ζωής τους, πολλοί έχουν περιορισμένα περιθώρια για αυθεντική έκφραση της δημιουργικότητας, εξαιτίας των απαιτήσεων του εκπαιδευτικού συστήματος και της εντατικής προετοιμασίας για τις εξετάσεις.
Το θέμα εδώ
Ελευθερία Κονσολάκη
Φιλόλογος, Φροντιστήριο Κύκλος, Γάζι


