Τραγωδία στο Φαράγγι του Αμπά: Νεκρός ο 40χρονος περιπατητής

Βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του μετά από 24ωρη επιχείρηση με επίγειες δυνάμεις – Αδυναμία προσέγγισης από ελικόπτερο

Τραγική κατάληξη είχε η μεγάλη επιχείρηση που εξελίχθηκε για περισσότερο από ένα 24ωρο στο Φαράγγι του Αμπά, όπου ένας 40χρονος περιπατητής είχε πέσει από μεγάλο ύψος το μεσημέρι της Κυριακής 07/12.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, ο άνδρας ανασύρθηκε νεκρός, καθώς το ελικόπτερο που είχε επιστρατευθεί δεν κατάφερε να προσεγγίσει το σημείο λόγω ισχυρών καθοδικών ρευμάτων, με αποτέλεσμα η επιχείρηση να συνεχιστεί αποκλειστικά από επίγειες δυνάμεις.

Η ΕΜΑΚ κατάφερε τελικά να απομακρύνει τον 40χρονο άνδρα και να τον παραδώσει στο ΕΚΑΒ στην περιοχή των Παρανύμφων, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν έφερε σημεία ζωής. Η σορός του μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Χάρακα.

Συγκλονιστική λεπτομέρεια αποτελεί η παρουσία του πατέρα του στο σημείο, ο οποίος από νωρίς το πρωί περίμενε με αγωνία τη μεταφορά του γιου του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, χωρίς να γνωρίζει τη μοιραία εξέλιξη.

Η κινητοποίηση ήταν άμεση με συμμετοχή 19 πυροσβεστών της 3ης ΕΜΑΚ, 12 μελών της 3ης ΕΜΟΔΕ και τεσσάρων πυροσβεστών από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Πύργου, οι οποίοι επιχείρησαν σε ιδιαίτερα δύσβατο και επικίνδυνο σημείο, σε συνθήκες που δυσχέραναν κάθε προσπάθεια διάσωσης.

ΦΑΙΣΤΟΣ S/M ΜΑΝΙΑΔΗΣ

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ