Tο χωριό που έχει τη δική του πισίνα!

Ο πρόσφατος εορτασμός των Θεοφανίων στο νότο του Νομού Ηρακλείου, έδωσε την ευκαιρία να γνωρίσουμε ένα πολύ ιδιαίτερο χώρο, την “κοινοτική” πισίνα του χωριού Πλώρα μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον με δέντρα και άγρια βλάστηση, περιστοιχισμένη από εύφορα περιβόλια.
Όπως ανέφερε στο “Διαsosτε” ο Δημήτρης Δαριβιανάκης, “Είχε κάποτε δύο φράγματα στον Πλωριανό Ποταμό, με δύο ρέματα από την περιοχή του Αη Γιώργη του Καλαμιάρη, απ’ όπου ερχόταν το νερό με δύο καταπότες τσιμεντένιους που έφτιαξαν με τα χέρια τους οι Πλωριανοί, πριν 50-60 χρόνια. Και ερχόταν το νερό εδώ στη δεξαμενή και διοχετευόταν με άλλο τσιμεντένιο καταπότη και πήγαινε στα περβόλια -βάζανε πατάτες κι άλλα οι αθρώποι-και πήγαινε σχεδόν μέχρι τα Τρυπητά. Η ρίψη του Σταυρού στην δεξαμενή καθιερώθηκε εδώ και 20 χρόνια…”.
Στο πλαίσιο της πολύ όμορφης φετινής τελετής των Θεοφανίων που διοργάνωσαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος και η Ενορία, όπως έγραψε ήδη το “Διαsosτε”, το σταυρό έπιασε ο Γιώργος Μπερκάκης. Στα νερά της δεξαμενής βούτηξαν και οι συνονόματοι Γιώργος Καλλέργης & Γιώργος Καλλέργης, ο Γιώργος Κοζωνάκης, ο Ανδρέας Μπουχαλάκης και ο Στέλιος Πατάκης.

 

Προσθήκη του fonimaleviziou.gr στην Google

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ