Φορείς, οργανώσεις, ενώσεις, ήδη έχουν ανακοινώσει ότι θα συμμετάσχουν στις συγκεντρώσεις που διοργανώνονται το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου, ημέρα που συμπληρώνονται τρία χρόνια από το τραγικό πολύνεκρο δυστύχημα με τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, που στοίχισε τη ζωή και 57 αθώες ψυχές. Το αίτημα όλων είναι να αποδοθεί δικαιοσύνη.
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Μαλεβιζίου με ανακοίνωσή της καλεί τους γονείς να συμμετέχουν στην μεγάλη πορεία που έχει προγραμματιστεί για αύριο Σάββατο.
Ανακοίνωση έχει ως εξής:
” Στις 28 Φεβρουαρίου συμπληρώνονται τρία χρόνια από το προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών. Τρία χρόνια που οι συγγενείς των θυμάτων και σύσσωμη η ελληνική κοινωνία ζητούν δικαίωση και τιμωρία των υπευθύνων χωρίς καμία ουσιαστική εξέλιξη. Δε θα συγχωρήσουμε και δε θα σταματήσουμε τον αγώνα μέχρι να τιμωρηθούν οι ένοχοι και να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε καμία μάνα, κανένας γονιός να μην κλάψει άλλο παιδί στο βωμό του κέρδους.
Δυστυχώς οι αιτίες που οδήγησαν στο έγκλημα των Τεμπών παραμένουν εδώ, αφού το κράτος συνεχίζει να λογαριάζει ως «κόστος» την προστασία της ζωής και της περιουσίας μας και «όφελος» τα κέρδη των ομίλων. Τίποτα δεν άλλαξε από τότε έως τώρα ούτε στον σιδηρόδρομο αλλά ούτε και πουθενά αλλού, στις μεταφορές αλλά και στα σχολεία των παιδιών μας που γερνάνε χωρίς συντήρηση, που στοιβάζουν τα παιδιά μας σε αίθουσες ακατάλληλες, σε προκάτ και λυόμενα, με χιλιάδες κενά σε εκπαιδευτικούς και βοηθητικό προσωπικό, χωρίς τα στοιχειώδη αναλώσιμα.
Κάθε μέρα, κάθε στιγμή επιβεβαιώνεται το σύνθημα που κυριάρχησε στις μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις των προηγούμενων χρόνων: «ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας». Στον ίδιο δρόμο συνεχίζουμε! Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε.
Διεκδικούμε:
• Τη μόρφωση, την ασφάλεια και τη ζωή που αξίζουν τα παιδιά μας.
• Δημόσια, σύγχρονα και ασφαλή σχολικά κτίρια με όλες τις αναγκαίες υποδομές, εκπαιδευτικούς και προσωπικό, δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση και γενική μόρφωση υψηλού επιπέδου σύμφωνα με τις σύγχρονες δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας.
• Να αποδοθούν όλες οι ποινικές και πολιτικές ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών όσο ψηλά κι αν φτάνουν και να τιμωρηθούν οι ένοχοι.
Το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου γίνεται η μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας για το τραγικό δυστύχημα που συγκλόνισε όλη τη χώρα. Ως Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Μαλεβιζίου, αισθανόμαστε την ανάγκη και την υποχρέωση να είμαστε εκεί, όχι μόνο ως πολίτες, αλλά κυρίως ως γονείς. Η ασφάλεια των παιδιών μας, των μετακινήσεων και των υποδομών, είναι υπόθεση όλων μας.
ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΣΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ, ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ. ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ Η “ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ” ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ.ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΣΤΕΙ ΩΣ ΣΗΜΕΙΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΕΝΕΤΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 12.00″
ΈΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΜΑΛΕΒΙΖΙΟΥ
e-mail: [email protected]

