Η απαράδεκτη εικόνα με τους Ρομά να πιέζουν περαστικούς και τουρίστες στα καταστήματα του κέντρου- Τα παιδιά των φαναριών| Αντίδραση επιχειρηματιών του Ηρακλείου

Πλέον το φαινόμενο έχει πάρει κωμικοτραγικές αλλά σίγουρα και  πολύ ενοχλητικές διαστάσεις για τους Επιχειρηματίες  εστίασης που επιχειρούν  κυρίως στους  εξωτερικούς χώρους της πόλης του Ηρακλείου.

Είναι το Ηράκλειο μια από τις λίγες πόλεις στη Ελλάδα που παρατηρείται το φαινόμενο Ρομά να επαιτούν με πιεστικούς πολλές φορές τρόπους αλλά και παράνομες μεθόδους προκειμένου να εξαπατήσουν και να ωφεληθούν.

Δεν πρέπει να συνδέουμε το ρατσισμό με την αποφυγή τέτοιων στάσεων που πολλές φορές βάζουν σε κίνδυνο ανυποψίαστους επισκέπτες και πάντως σίγουρα είναι φαινόμενο ενοχλητικό για όλους.

Όσο για τα παιδιά των φαναριών ή τα Ρομά παιδιά που εμπορεύονται λουλούδια ή άλλα είδη μέχρι αργά τη νύχτα στα μαγαζιά της πόλης δε θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα από το Δήμο και την αστυνομία. Κάποιος εκμεταλλεύεται την παιδικότητα και κρύβεται επιμελώς στις γωνίες.

Μια κατάσταση ασυδοσίας. Ένα κέντρο που “τελεί υπό ομηρεία” από μια ομάδα εποχουμένων Ρομά που έρχονται κατά διαστήματα στο Ηράκλειο, ασυδοτούν, παρανομούν, παίζουν μουσική ακατάλληλες ώρες με ηχεία χωρίς κανένα σεβασμό, πιέζουν τους τουρίστες να αγοράσουν λουλούδια και άλλα αξεσουάρ, με θράσος και πιεστικό τρόπο.

Αυτήν η άσχημη κατάσταση ζητούν να εξαλειφθεί οι επαγγελματίες του κέντρου, που βρέθηκαν σήμερα το πρωί στο δημαρχείο και είχαν συνάντηση με την αντιδήμαρχο Καθημερινότητας Γιάννα Καλονάκη.
Ζητούν ενέργειες και δράσεις προκειμένου, όπως αναφέρουν, να μην υπάρχει αυτή η αναρχία, που συν τοις άλλοις προκαλεί και ζητήματα υγιεινής στο κέντρο της πόλης, καθώς κάποιοι από τις ομάδες αυτές δεν διστάζουν να ουρούν ακόμα και στη στοά Γιανναδάκη.

Πρόσφατη αφορμή δόθηκε από την εμφάνιση των μαϊμού καλογρεών που απευθύνθηκαν σε αστυνομικό για να πουλήσουν την πραμάτεια τους.

Την εμφάνιση του έκαναν και πάλι στο Ηράκλειο «μαϊμού» καλόγριες, που πιέζουν αφόρητα τους περαστικούς να αγοράσουν σταυρουδάκια και κομποσκοίνια της Αγ. Παρασκευής και του Αγ. Ραφαήλ.
Αυτή την φορά οι γυναίκες Ρομά, οι οποίες παριστάνουν τις καλόγριες εμφανίστηκαν στο κέντρο του Ηρακλείου, όπου οι έλεγχοι της ΕΛΑΣ συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς. Όμως, φαίνεται ότι το θράσος τους δεν έχει όρια. Προσπάθησαν να «πιάσουν» πελάτη έναν ένστολο, την ώρα που εκτελούσε υπηρεσία εντός του δικαστικού μεγάρου.
Μόλις ο αστυνομικός ζήτησε τα στοιχεία των 2 γυναικών, εκείνες έγιναν «λαγοί» και τράπηκαν σε φυγή.

Ωστόσο, δεν απομακρύνθηκαν από την καρδιά της πόλης, αφού οι ίδιες καταγγελίες τις θέλουν να μεταβαίνουν στην πλατεία των Λιονταριών, πιέζοντας τους περαστικούς να αγοράσουν τις εικόνες των αγίων.
PANORAMA
Προσθήκη του fonimaleviziou.gr στην Google

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ