Συνεχόμενες καραβιές μεταναστών περνούν στην Κρήτη| Σε ποιες δομές και με ποιους υπαλλήλους θα εξεταστούν ως προς τη νομιμότητα και θα φιλοξενηθούν;

 

Πιέζει την κυβέρνηση το θέμα της απόβασης εκατοντάδων πλέον ημερησίως   μεταναστών προς την Κρήτη και τη Γαύδο. Για αυστηροποίηση των ελέγχων με το νέο Νομοσχέδιο και απελάσεις με γρηγορότερους ρυθμούς έκανε λόγο ο Υπουργός Θάνος Πλεύρης στη Βουλή, ενώ δεκάδες φορέων κατήγγειλαν καθώς εισακούγονταν το κλείσιμο δομών και το επισφαλές του ορισμένου χρόνου εργασίας των συμβάσεων με τις οποίες προσλαμβάνονται.

Φαίνεται πως οι αποφάσεις για τη δημιουργία δομών δεν έχουν μακρόπνοο σχεδιασμό. Εντούτοις  το πρόβλημα θα εντείνεται τα επόμενα χρόνια και λόγω των κλιματικών αλλαγών,  καθώς εκτός από όσους όπως οι προερχόμενοι από Σουδάν που εμπίπτει σε καθεστώς πολέμου και  δικαιούνται άδεια  παραμονής, πλέον πολλοί προσέρχονται από χώρες όπως το Πακιστάν ή άλλες ως οικονομικοί παράτυποι μετανάστες.

Σήμερα 

Drone της Frontex εντόπισενέα λέμβο με μετανάστες να πλέει ανοιχτά της Ιεράπετρας νωρίτερα σήμερα το απόγευμα (04/06). Οι 74 αλλοδαποί που βρέθηκαν 21 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Ιεράπετρας, ανεβάζουν τον αριθμό των εκατοντάδων μεταναστών που έχουν φτάσει σήμερα στην Κρήτη στους 376.

Είχαν προηγηθεί τρία περιστατικά σε Καλούς Λιμένες και Άγιο Ιωάννη στα Καπετανιανά, όπου το μεσημέρι βρέθηκαν συνολικά 199 μετανάστες, ενώ τις πρωινές ώρες, στους Καλούς Λιμένες είχε εντοπιστεί άλλη μία λέμβος με 34 μετανάστες.

Μετανάστες όμως έφτασαν και στη Γαύδο, όπου πραγματοποιήθηκαν δύο επιχειρήσεις διάσωσης και συγκεκριμένα η μία κατά τη διάρκεια της νύχτας και η δεύτερη νωρίς το πρωί.

Πρόκειται για δύο λέμβους με συνολικά 69 άτομα που εντοπίστηκαν στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του ακριτικού νησιού.

Περίπου 6.000 μετανάστες έχουν φτάσει φέτος στην Κρήτη, από την αρχή του έτους μέχρι σήμερα, με το λιμενικό σώμα να πραγματοποιεί τη μία διάσωση μετά την άλλη.

Προσθήκη του fonimaleviziou.gr στην Google

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ