Η γιορτή μπακαλιάρου στην Τύλισο είχε και “του πουλιού το γάλα” (φωτογραφίες)

Της Λίτσας Τσαντηράκη

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε σήμερα παραμονή της εορτής του Αγίου Νικολάου στην Τύλισο, όπου το χωριό γιόρτασε και τίμησε τον πολιούχο και προστάτη του.

Μετά τη Θεία Λειτουργία όλοι οι πιστοί τίμησαν το τραπέζι που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τυλίσου με τον φρεσκοτηγανισμένο μπακαλιάρο συνοδευόμενο από σκορδαλιά.

Βέβαια, το τραπέζι στην Τύλισο είχε και “του πουλιού το γάλα”. Σαλάτες, ντολμαδάκια γιαλατζί και λαχανοντολμαδάκια, χορτόπιτες, φάβα, σιμιγδαλένιο χαλβά μέχρι και μαγκίρι ετοίμασαν οι νοικοκυρές της Τυλίσου στη Χάρη του Αγίου.

Από τη γιορτή βέβαια δεν έλειπε ούτε η μουσική, ούτε ο χορός και εννοείται το καλό κρασί…

Το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Πολιτικής Λάμπρος Βαμβακάς, ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ηρακλείου Γιώργος Ματαλλιωτάκης, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Μπάμπης Κουτσογιάννης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Τάσος Λιαδάκης, ο Πρόεδρος της παράταξης «Νέοι Δρόμοι» Θανάσης Κύρκος, ο Πρόεδρος Τυλίσου Μανώλης Βασιλάκης, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τυλίσου Γρηγόρης Περισυνάκης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Γαζίου Βαγγέλης Παρασύρης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Μανώλης Παπαδομανωλάκης και Ειρήνη Αστρινάκη.

Μέχρι και η γυναικεία ομάδα του ΟΦΗ βρέθηκε στο τραπέζι της Τυλίσου. Οι παίκτριες μόλις τελείωσαν την προπόνησή τους επισκέφτηκαν την Τύλισο και έτυχαν ιδιαίτερης φιλοξενίας από τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου και τους κατοίκους του χωριού.

Μάλιστα ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας συνομίλησε για αρκετή ώρα με τις παίκτριες και τους ευχήθηκε πάντα νίκες.

Προσθήκη του fonimaleviziou.gr στην Google

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ