Γιώργος Μαματζάκης: 25 χρόνια τηγανίζει τον μπακαλιάρο στην Τύλισο

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Της Λίτσας Τσαντηράκη

Πανέτοιμοι είναι οι Τυλισανοί να υποδεχτούν στο χωριό τους εκαταντάδες κόσμου σήμερα το απόγευμα παραμονή της εορτής του πολιούχου και προστάτη του χωριού Αγίου Νικολάου.

Βέβαια, για την επιτυχία της βραδιάς αρκετοί άνθρωποι επιστρατεύθηκαν για τις προετοιμασίες.

Όμως ένας είναι ο Τυλιασανός που για 25 ολόκληρα χρόνια “κρύβεται” πίσω από τον καλοτηγανισμένο μπακαλιάριο.

Πρόκειται για τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας “Μούσσες” στην Αμμουδάρα, Γιώργο Μαματζάκη, που από τη Δευτέρα που μας πέρασε ασχολείται με τον εκλεκτό μεζέ.

Όπως τόνισε στη “Φωνή του Μαλεβιζίου” ο κ. Γιώργος αρχικά έκοψε τα δεκάδες κιλά παστού μπακαλιάρου, τοποθετώντας τα μέσα σε νερό, το οποίο άλλαζε δύο φορές τη μέρα. Για να το πετύχει βέβαια αυτό χρησιμοποίηση όλα τα κουζινικά σκεύη της ταβέρνας. Από τσικάλια, ταψιά μέχρι τεράστιες λεκάνες.

Σήμερα, από νωρίς το πρωί ο κ. Γιώργος έπιασε από πολύ νωρίς δουλειά.

Στράγγισμα και σκούπισμα του μπακαλιάρου για να μην πολλά υγρά και αλεύρωμα.

Η συνέχεια πάνω από τη δυνατή φωτιά.

Το τηγάνισμα με Τυλισανό ελαιόλαδο πήρε σχεδόν όλη τη μέρα. Από το πρωί μέχρι το απόγευμα.

Μάλιστα για να προλάβει ο κ. Γιώργος τηγάνιζε τον μπακαλιάρο σε λαμαρίνα φούρνου! Μαζί του όπως κάθε χρόνο η σύζυγός του που είχε αναλάβει κι’ εκείνη δύο μεγάλα τηγάνια!

Η συνέχεια για τον κ. Γιώργο είναι η σκορδαλιά με πατάτα, όπως μας λέει.

Γιατί μπακαλιάρος χωρίς σκορδαλιά γίνεται; Δεν γίνεται! Και του χρόνου!

Related Articles

Το fonimaleviziou.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει ότι θα έχετε την καλύτερη εμπειρία στην επίσκεψη σας. Διαβάστε εδώ περισσότερα για την Πολιτική Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων Αποδέχομαι Περισσότερα...