Έρχεται η ανταποδοτική ανακύκλωση και στο Μαλεβίζι

Ενέκρινε τις πρώτες μονάδες η Δημοτική Επιτροπή του δήμου Μαλεβιζίου

Bijouli

 

Οι πρώτες γωνιές ανακύκλωσης αναμένεται  να εγκατασταθούν στο Μαλεβίζι στο πλαίσιο της σύμβασης με τον ΕΣΔΑΚ αλλά και του Τοπικού Σχεδίου Διαχείρισης Απορριμμάτων .

Συνολικά το σχέδιο κάνει λόγο για 21 Γωνιές ανακύκλωσης αλλά σε αυτή τη φάση η  Δημοτική Επιτροπή που εξέτασε το θέμα τις προηγούμενες ημέρες ενέκρινε την τοποθέτηση των τριών πρώτων Πολύκεντρων  ανακύκλωσης.

Το σύνθημα αυτών των κέντρων  είναι  «ανακύκλωσε και κέρδισε» μια τακτική που  εφαρμόζεται σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις και έχει δείξει ότι  αποδίδει με διπλό όφελος.

Αφενός μειώνονται οι τεράστιες ποσότητες ανακυκλώσιμων υλικών αφετέρου οι πολίτες ανταμείβονται για αυτό.

Στα Πολύκεντρα ανακύκλωσης οι πολίτες μπορούν να τοποθετούν ανακυκλώσιμα υλικά σε χωριστούς δέκτες ανά είδος, και να λαμβάνουν ένα κουπόνι ανάλογα με  την αξία των  υλικών που τοποθέτησαν στον  δέκτη.

Με το  κουπόνι αυτό οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν αγορές σε super market  της περιοχής ή να δωρίσουν την αξία του κουπονιού σε φιλανθρωπικό οργανισμό.

Για να γίνουν οι εγκαταστάσεις των μηχανημάτων χρειάζονται δυο προϋποθέσεις. Επαρκής χώρος  και τριφασικό ρεύμα.

Ως προς τον χώρο για κάθε μηχάνημα απαιτείται επιφάνεια 25 τ.μ. ενώ για την άνετη κίνηση των πολιτών  κρίνεται σκόπιμο να υπάρχει περιθώριο περίπου 1,5  μέτρου γύρω από την κατασκευή.

Επομένως η  συνολική επιφάνεια που θα εξυπηρετεί το Πολύκεντρο Ανακύκλωσης θα είναι μικρότερο των 50 τ.μ .

Η χωροθέτηση των τριών  πρώτων Γωνιών  Ανακύκλωσης με τη εγκατάσταση του παραπάνω εξοπλισμού  κρίνεται σκόπιμο να γίνει στους τρεις μεγαλύτερους οικισμούς του Δήμου, ήτοι Γάζι, Τύλισος και Κρουσώνας.

Ως προς την εγκατάσταση αναμένονται  οι τελικές αποφάσεις για τις χωροθετήσεις .

 

*Πρώτη δημοσίευση στην έντυπη  Φωνή του Μαλεβιζίου

ΦΑΙΣΤΟΣ S/M ΜΑΝΙΑΔΗΣ
Προσθήκη του fonimaleviziou.gr στην Google

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ