Στην αντεπίθεση επιχείρησε να περάσει από την Μεσσαρά σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Τσιάρας στον πρώτο σταθμό της επίσκεψης του στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, εκεί που αύριο Τετάρτη 15 Ιανουαρίου θα χτυπά η καρδιά του Παναγροτικού συλλαλητηρίου της Κρήτης.
Μετά την καθολική άρνηση των αγροτοσυνδικαλιστών του νομού να τον συναντήσουν πριν από την κινητοποίηση, ο υπουργός που επισκέφτηκε την Γεωργική Σχολή Μεσαράς, άφησε αιχμές για την διοργάνωση του συλλαλητηρίου υποστηρίζοντας πως τα αιτήματα των αγροτοκτηνοτρόφων έφτασαν με χρονοκαθυστέρηση στον ίδιο.
«Δεν μπορώ να κατανοήσω πώς οργανώνεται ένα συλλαλητήριο χωρίς να έχουν γίνει γνωστά τα αιτήματά του, αρμοδίως. Μόλις χθες εστάλη στο Υπουργείο μία επιστολή με τα θέματα για το συλλαλητήριο. Όσοι είμαστε στη δημόσια ζωή κρινόμαστε και από την κοινωνία και από τους ίδιους τους πολίτες», δήλωσε. Ο ίδιος ανέφερε πως η πόρτα του Υπουργείου είναι πάντα ανοιχτή για τους αγρότες επιχειρώντας να τους στείλει το δικό του μήνυμα. «Τα προβλήματα δε λύνονται έτσι ούτε με πρακτικές που μας πάνε κάπου αλλού», είπε.
Ο κ. Τσιάρας χαρακτήρησε την Γεωργική Σχολή Μεσσαράς ως τον βασικό πυλώνα εκπαίδευσης και υποσχέθηκε πως το υπουργείο θα την αναπτύξει και θα την ενισχύσει. Στην συνέχει αναφέρθηκε στην ολοκλήρωση της μελέτης για τη διαχείριση της επάρκειας του αρδευτικού νερού. Όπως είπε, αναμένει να έχει ολοκληρωθεί έως το καλοκαίρι, προσθέτοντας πως η εφαρμογή της θα δίνει τη δυνατότητα για έναν ολιστικό σχεδιασμό. «Το μεγάλο πρόβλημα με τη λειψυδρία να αντιμετωπιστεί για πολλά πολλά χρόνια», κατέληξε.



Στο μεταξύ, μία ώρα νωρίτερα μετακινήθηκε η προγραμματισμένη για απόψε το απόγευμα σύσκεψη φορέων της Π.Ε. Ηρακλείου για θέματα που άπτονται του Πρωτογενούς Τομέα, που συγκάλεσε ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης, υπό τον υπουργό στην οποία επίσης αρνήθηκαν να παραστούν οι εκπρόσωποι των αγροτών.
Συγκεκριμένα η σύσκεψη θα ξεκινήσει σήμερα στις 5 το απόγευμα αντί για τις 6 που είχε αρχικά ανακοινωθεί.
Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, Αίθουσα Πειραματικού Θεάτρου (Λεωφ. Νικολάου Πλαστήρα 49).



Κατά την διάρκεια της επίσκεψης στην Μεσσαρά ο υπουργός Κώστας Τσιάρας εκτός από την Γεωργική Σχολή επισκέφθηκε αγροτικές εγκαταστάσεις και θερμοκήπια της περιοχής ενώ συναντήθηκε με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εκπροσώπους αγροτικών φορέων.





