Οι έρευνες και τα ευρήματα στα Βορίζια και η τοποθέτηση της Κωνσταντίας Δημογλίδου

Οι αρχές έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από δέκα κατ’ οίκον έρευνες, αναζητώντας τον οπλισμό που χρησιμοποιήθηκε, ωστόσο τα όπλα δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί. Από τους κάλυκες που βρέθηκαν στο σημείο, προκύπτει ότι στη συμπλοκή χρησιμοποιήθηκαν κυνηγετικά όπλα και πιστόλια των 9 χιλιοστών.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, επιβεβαίωσε μιλώντας στην ΕΡΤ πως η αστυνομία είχε παρουσία στην περιοχή καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας μετά την έκρηξη και διέψευσε ότι το χωριό είχε μείνει αφύλακτο. Όπως ανέφερε, «πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σοβαρό περιστατικό, καθώς έχουν περάσει χρόνια από την τελευταία φορά που η Κρήτη βρέθηκε αντιμέτωπη με τέτοιο επίπεδο βίας».

Η ίδια πρόσθεσε πως «οι έρευνες δε θα σταματήσουν μέχρι να οδηγηθούν όλοι οι υπαίτιοι στη Δικαιοσύνη», ενώ επιβεβαίωσε ότι η δικογραφία αναμένεται να παραδοθεί άμεσα στον εισαγγελέα.

Αυστηρή επιτήρηση

Η περιοχή των Βοριζίων παραμένει υπό στενή αστυνομική επιτήρηση, με ισχυρή παρουσία δυνάμεων της ΕΛ.ΑΣ. και ενισχύσεις από την Αθήνα. Από σήμερα αναμένεται να εγκατασταθεί στο χωριό και μονάδα των ΕΚΑΜ, ώστε να αποτραπούν πιθανά αντίποινα και νέα επεισόδια.

Οι αξιωματικοί που συμμετέχουν στην έρευνα επισημαίνουν ότι η υπόθεση απαιτεί προσεκτικούς χειρισμούς για να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης. Όπως δήλωσε η κ. Δημογλίδου, «κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου» — μήνυμα που η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. θέλει να στείλει ξεκάθαρα, καθώς η έρευνα συνεχίζεται με στόχο να αποκαλυφθεί πλήρως η αλήθεια πίσω από το φονικό στα Βορίζια.

Προσθήκη του fonimaleviziou.gr στην Google

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ