Ο καιρός στην Κρήτη σήμερα Κυριακή 23 Νοεμβρίου θυμίζει καθαρό φθινόπωρο. Το νησί ξυπνά με συννεφιασμένο ουρανό και διαστήματα με λίγες μπόρες, κυρίως στο βόρειο τμήμα, ενώ όσο περνά η μέρα τα φαινόμενα περιορίζονται και η εικόνα γίνεται πιο ήπια. Η θερμοκρασία κινείται γύρω από εποχικές τιμές, με ελάχιστες κοντά στους 11–12 βαθμούς και μέγιστες έως περίπου 18 °C.
Στο Ηράκλειο η μέρα κυλά με αρκετή συννεφιά και πιθανότητα για παροδικές ψιχάλες ή ασθενείς βροχές, κυρίως πρωινές. Ο άνεμος διατηρείται δυτικός – βορειοδυτικός, μέτριος, αφήνοντας μια αίσθηση δροσιάς παρά την σχετικά ήπια θερμοκρασία.
Στα Χανιά τα σύννεφα παίζουν κρυφτό με τον ήλιο και δεν αποκλείεται τοπική μπόρα, ειδικά κοντά στα παράλια και στα γύρω υψώματα. Η θερμοκρασία παραμένει στα ίδια επίπεδα με το υπόλοιπο νησί, με τις πιο χαμηλές τιμές να καταγράφονται τις βραδινές ώρες.
Στο Ρέθυμνο ο καιρός ακολουθεί το ίδιο μοτίβο: νεφώσεις, πιθανότητα για παροδική βροχή και μια μέρα που «ζητά» ομπρέλα, αλλά όχι έντονα φαινόμενα. Η υγρασία παραμένει σχετικά αυξημένη, όπως συμβαίνει συχνά αυτή την εποχή στην Κρήτη.
Πιο ανατολικά, στο Λασίθι, ιδιαίτερα σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές, ο υδράργυρος πέφτει λίγο χαμηλότερα, κυρίως το βράδυ και νωρίς το πρωί. Η εικόνα όμως παραμένει παρόμοια: συννεφιά, πιθανότητα ψιλόβροχου, χωρίς κάτι ακραίο ή έντονο.
Από τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου το σκηνικό αλλάζει προς το καλύτερο. Τα προγνωστικά στοιχεία δείχνουν εν μέρει ηλιοφάνεια στο μεγαλύτερο μέρος της Κρήτης, με τις νεφώσεις να επιμένουν κατά τόπους αλλά με πολύ μικρότερη πιθανότητα βροχής. Η θερμοκρασία διατηρείται σε παρόμοια επίπεδα, με ελάχιστες κοντά στους 10 °C και μέγιστες περί τους 18 °C, δημιουργώντας μια ήπια, ευχάριστη αίσθηση για όσους θέλουν να προγραμματίσουν βόλτες, δουλειές στην ύπαιθρο ή μετακινήσεις στο νησί.
Συνολικά, ο καιρός στην Κρήτη αυτές τις δύο μέρες θυμίζει τη μεταβατική εποχή ανάμεσα στο φθινόπωρο και τον χειμώνα: λίγη βροχή σήμερα για να δροσίσει την ατμόσφαιρα και περισσότερος ήλιος αύριο για να «φωτίσει» την αρχή της νέας εβδομάδας. Ένα ελαφρύ μπουφάν και μια ομπρέλα για σήμερα είναι αρκετά, από αύριο όμως το νησί φαίνεται να γυρίζει πάλι σε πιο φωτεινή “σελίδα”.

